| 2018. december. 4. | 1 perc olvasás

Eltáncolt mese a barátságról és a hangszerekről

Szergej Prokofjev Péter és a farkas története alapján a Sopron Balett előadásában készült mesebalett, amelyet Alekszej Batrakov rendezett és koreografált. A darabban közreműködik a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar. A zenei vezető Oberfrank Péter, vezényel Kóczán Péter.

Az alsósok és az óvodások láthatják a Petőfi Színház évadának egyik fontos előadását. Ez a produkció a vezetői szándékok szerint küldetése az intézménynek.

Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: az évadban nagyon fontos előadás készül a jövő szempontjából, ez tekinthető akár missziójának az intézménynek. Ezért is döntöttek úgy, hogy a Péter és a farkas ilyen kiállításban kerül a színre, zenekaros kísérettel, 19 muzsikus közreműködésével, kimondottan a gyermekek számára.  Nagyon örül annak, hogy a soproni szimfonikusok ebben részt vesznek, hiszen a gyermekkel így lehet magas színvonalon  megismertetni, megszerettetni, nem csak a táncot, hanem a hangszereket is, az élő muzsika varázsát, hiszen akad köztük olyan, aki eddig szinte csak számítógépen hallott zenét.
 


Forrás: Soproni Petőfi Színház

- Egyszerű gyermektörténet ez a barátságról, szeretetről, hogyan segíthetünk egymásnak - mondta Alekszej Batrakov, aki maga is táncol az előadásban, a nagypapa szerepét játssza. Hozzátette, a farkas ebben a történetben a negatív szereplő, de az ő útját is igyekeznek meseszerűvé tenni. A koreográfia klasszikus alapokon nyugszik, modern köntösbe csomagolva.

Különlegessége az előadásnak: Szőcs Erika színművésznő mesélőként segít a gyermekeknek abban,  hogy az eltáncolt történet könnyebben értelmezzék, figyeljék, kövessék.


Forrás: Soproni Petőfi Színház

Alekszej Batrakov szerint az ilyen jellegű előadások fontos lépésnek számítanak a táncszínházi előadások gyermekekkel történő megismertetésében, megszerettetésében, hogy a későbbiekben és értsék a tánc, a mozgás, a balett nyelvét, szimbólumrendszereit, ennek a műfajnak az elbeszélő stílusjegyeit.


Forrás: Soproni Petőfi Színház

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek