| 2022. február. 22. | 1 perc olvasás

Eltiltva, ittasan vezetett a férfi, egy nap kétszer is elkapták a rendőrök

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, ittasan vezetett autót, és egy nap alatt, pár óra különbséggel, kétszer is megállították a rendőrök A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint a 60 éves vádlottat 2004-ben ittas járművezetésért már elítélték, és ekkor végleges hatállyal el is tiltották a járművezetéstől.

Ennek ellenére 2021 májusában a vádlott érvényes vezetői engedély nélkül, ittasan ült volán mögé, de szerencsétlenségére 18 óra körül a rendőrök két település között igazoltatták, és megállapították, hogy nincs vezetői engedélye, és a szonda megfújása után az is kiderült, hogy korábban alkoholt fogyasztott.

A szükséges intézkedés lefolytatása után a vádlottat a rendőrök útjára engedték. Az elkövetőt azonban nem tartotta vissza a lebukás, és ismét járműbe ült. Ugyanazok a rendőrök, ugyanazon az útszakaszon - 20 óra előtt pár perccel - ismét megállították a férfit, aki még mindig alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A vádlott ellen az ügyészség eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétésége miatt emelt vádat. Vele szemben négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a férfit ismét véglegesen tiltsa el a bíróság a járművezetéstől.

A nyomozás során a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Legnépszerűbb cikkek