| 2021. április. 30. | 1 perc olvasás

Eltűnik a Lőverek szégyenfoltja

Az elhagyatott Hotel Maroni helyén kormányzati támogatásból egy multifunkciós konferenciaközpont épül. A nyílt tervpályázat hivatalosan is megjelent. Ma a lehetséges pályázók nézték meg a helyszínt. – jelentette be Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője Facebook oldalán.

A soproni Lőverekben multifunkciós konferenciaközpont létesítését tervezi a Magyar Kormány és az Önkormányzat, ehhez kapcsolódóan jelent meg a tervpályázati kiírás - olvasható az építészfórumon.

A tervpályázati eljárás tárgya a Lőver programban megvalósuló nemzetközi konferencia központ beruházás. Az országos és nyilvános tervpályázatot a volt Maroni Hotel épületének bontásával mintegy 700 fő befogadására alkalmas multifunkcionális központ létrehozására vonatkozó tervezői koncepciók készítésére írták ki.

A cél az ingatlanokon egy a XXI. századi követelményeknek mindenben megfelelő kongresszusi és rendezvényközpont megvalósítása és a városképbe illeszkedő épület tervkoncepciójának és tervezőjének kiválasztása.

A beruházásról Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést.


Fotó: Barcza Attila Facebook oldala

Fotó: Barcza Attila Facebook oldala

Fotó: Barcza Attila Facebook oldala

Fotó: Barcza Attila Facebook oldala

Borítókép; Barcza Attila Facebook oldala

Legnépszerűbb cikkek