| 2021. szeptember. 8. | 2 perc olvasás

Elültették a Hűségerdő első fáját

A Soproni Egyetem fontos vállalása volt az idei felvételi kampányban, hogy valamennyi idén felvett hallgatója tiszteletére fát ültet a Tanulmányi Erdőgazdasággal együttműködésben. Az első fát szeptember 8-án, a II. ágfalvi felkelés évfordulóján ültették el.

Új hagyományt indított útjára a Soproni Egyetem és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a népszavazás centenáriumi emlékévében. Harkán, az egykori lőtér helyén egy Hűségerdőt hoznak létre. Az idei évtől kezdve minden esztendőben annyi új fát ültetnek el, ahány diák megkezdi tanulmányait az adott évben a Soproni Egyetemen. 


fotó:Magasi Dávid

Dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: „Aki fát ültet, hosszú távra tervez. A jövő generációjának is szánja a fát, a fa termését és a nyári forróságban enyhülést hozó árnyékát. Aki fát ültet, tisztítja a levegőt, helyet ad a fészkelő madaraknak, táplálékot és menedéket a vadnak. Közben a fa egyre terebélyesebb gyökérzetet növeszt, és állja az évszakokat rendületlenül. Ez a rendületlenség teszi a hűség jelképévé.”


fotó:Magasi Dávid

A felvett hallgatóknak köszönhetően évente közel 1000 fával gazdagodhat a Hűségerdő.  Prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora köszöntőjében úgy fogalmazott, ez az erdő az egyetemet, a hallgatókat fogja szimbolizálni. – A hűség évében vagyunk, 100 éve maradt magyar Sopron és 8 környező település. Szeretnénk tisztelegni és örök emléket állítani azon egyetemistáink előtt, akik annak idején részt vettek az ágfalvi csatában, részt vettek az akkori eseményekben, illetve fontosnak tartjuk meghálálni a hozzánk jelentkező tanulók bizalmát is egy facsemetével, amelyhez időről időre ellátogathatnak – emelte ki.

Az elsőéves hallgatók nevében Kalafatics Imre osztotta meg gondolatait. 


fotó:Magasi Dávid

Az eseményen felavattak egy emlékkövet, melyen Wass Albert sorai olvashatóak, ezt követően prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója, dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere és  Kalafatics Imre elsőéves hallgató közösen ültették el az első fát.

Az új hallgatók tiszteletére novemberben további 870 fát fog elültetni a Soproni Egyetem és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.

 


fotó:Magasi Dávid

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek