Elvarázsolta Eszterháza a soproni Erzsébet-táborosokat

Ellátogattak a fertődi Esterházy-kastélyba szerdán a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola Erzsébet-táborosai. A diákokat Eszterháza épületeinek és parkjainak különleges kulisszái teljesen elvarázsolták a túrával és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal élményszerűvé tett kirándulás során.

- A Lackner Kristóf Általános Iskola június 29-e és augusztus 14-e között 7 turnusban, 16 csoportban összesen 303 tanulónak biztosít programokban gazdag nyári vakációt a Napközi Erzsébet-táborok pályázat keretében - tudtuk meg Forrás Bélától, az intézmény igazgatójától. – Ezzel egyrészt azoknak a szülőknek szerettünk volna segítséget nyújtani, akiknek a járványhelyzet következtében elfogyott a szabadságuk. Másrészt pedig fontosnak tartottuk, hogy tanulóink közösségben tölthessenek el néhány napot, hiszen hosszú ideje nem találkozhattak társaikkal – fűzte hozzá.

 

Az igazgatótól megtudtuk: a szervezők arra törekednek, hogy a diákok számára a közösen töltött idő élményszerű, ugyanakkor hasznos is legyen. A gyermekek a tábor keretében kézműves foglalkozások mellett számos kiránduláson vesznek részt. Ennek jegyében a diákok felfedezik a térség természeti és épített örökségét is. Ezek között kiemelt szerepet tölt be számukra Eszterháza csodavilága – az itteni túrák és a múzeumpedagógiai foglalkozások során ugyanis rengeteget tanulhattak környékünk múltjának egyik legfontosabb szeletéről, miközben rendre ámulata ejtették őket a gyönyörű épületek és parkok.

- Mindkét tábor igen népszerű a tanulók és a szülők körében is. Nagyon sok pozitív visszajelzés érkezik, a következő nyáron is szívesen vennének részt a gyerekek a programokon – emelte ki Forrás Béla.

Legnépszerűbb cikkek