| 2022. január. 20. | 1 perc olvasás

Embercsempészek rendőrkézen

A járőrök két albán férfit fogtak el Kópháza térségében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak jelzését követően, akik hét illegális migránst akartak Ausztriába szállítani.

A NAV járőrei 2022. január 20-án 10 órakor az M85-ös autóúton, Kópháza térségében egy albán honosságú személygépkocsit állítottak meg. Az autót egy 24 éves albán férfi vezette, mellette szintén albán társa ült, és a járműben további hét migráns utazott, akik  – magukat afgán állampolgárnak vallották – azonban személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök mindkét embercsempészt elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Soproni Rendőrkapitányságra előállítják őket.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel és társával szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép; police.hu 

Legnépszerűbb cikkek