| 2022. március. 9. | 1 perc olvasás

Embercsempészek rendőrkézen

Három szerb férfi hét illegális migránst akart Ausztriába vinni.

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2022. március 9-én, 7 óra 5 perckor egy szerb honosságú gépkocsit állítottak meg Fertőszentmiklós külterületén, az M85-ös főút 59. kilométerszelvényénél. A járművet egy 22 éves szerb férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében hét  – magukat afgán állampolgároknak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök 7 óra 20 perckor Kópháza külterületén megállítottak egy másik szerb gépkocsit is, amiben szintén két szerb állampolgár utazott. Információk szerint a sofőr és társa az embercsempész jármű előfutójaként segítette a másik autóban utazó külföldiek Ausztriába jutását.

Forrás: police.hu

A járőrök mindhármukat elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják őket.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A három férfival szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Legnépszerűbb cikkek