| 2021. március. 25. | 1 perc olvasás

Embercsempészésért kell felelnie a Fertőendréden elkapott sofőrnek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a két szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntette miatt folytatott büntetőeljárást.

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján – ellenőriztek 2020. december 14-én 11 órakor egy magyar rendszámú kisbuszt a 8518-as számú úton, Fertőendréd külterületén. A járművet vezető szerb férfin kívül a gépkocsiban nyolc – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.  Az információk alapján 12 óra 30 perckor az M1-es autópálya 64. kilométerszelvényében az egyenruhások intézkedés alá vonták a szerb sofőr Budapest felé haladó társát is, egy szintén szerb állampolgárt, aki a gyanú szerint korábban előfutóként segítette az embercsempész tevékenységét. A járőrök mindkét sofőrt és az embercsempész jármű utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokat a rendőrök meghallgatták, majd a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a két szerb sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indított. A nyomozók a férfiakat - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A megyei rendőr-főkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban - bíróság elé állítási javaslattal - az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

Legnépszerűbb cikkek