Embercsempészt fogtak Pereszteg térségében

A rendőrök elfogtak egy török állampolgárt, aki öt illegális migránst akart Ausztriába juttatni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrző Alosztály munkatársai  – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján – 2022. június 20-án 16 óra 15 perckor egy osztrák honosságú gépkocsit állítottak meg az M85-ös autóút 67. kilométerszelvényében, Pereszteg térségében. A járművet egy 43 éves török férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében öt – magukat török állampolgárnak valló – külföldit találtak, akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A migránsokat, meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Legnépszerűbb cikkek