| 2019. január. 22. | 2 perc olvasás

Az Esterházy-család tagja maga jelentkezett a rendőrségnél

Egyre több érdekességre derül fény az esettel kapcsolatban: kiderült, hogy a 88 éves hölgy önként jelentkezett a rendőrségen, így valószínűleg nem emberrablás áldozata lett.

FRISSÍTVE:

Az Austria Presse Agentur közölte: Magdolna Theresia Ottrubay maga jelentkezett a rendőrségen, így valószínűleg meégsem emberrablás áldozata lett.

KORÁBBAN ÍRTUK: 

Az osztrák rendőrség szóvivője megerősítette: a tiroli Kitzbühelben megtalálták a 88 éves hölgyet, akit kedden vittek el Kismartonból. Nem megerősített információk szerint a hölgy nem más, mint Magdolna Theresia Ottrubay, az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István (Stefan Ottrubay) édesanyja. További részleteket egyelőre nem közöltek.

Osztrák sajtóértesülések szerint az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István (Stefan Ottrubay) édesanyját.

Helmut Marban rendőrségi szóvivő az APA hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy nagyszabású hajtóvadászat indult az emberrablók után. „Nemzetközi keresés folyik minden irányban” – fogalmazott a szóvivő, és részletesen elmondta, hogyan néztek ki az emberrablók.

Az osztrák rendőrség a következő hivatalos beszámolót tette közzé az üggyel kapcsolatban:

2019.01.22.-én körülbelül 15 óra 30 perckor egy 88 éves nő az ápolónőjével Eisenstadtban, az Esterházy utcában a hegyi templom felé sétált. Az utca 29. számú házánál hirtelen két fekete limuzin bukkant fel a hölgyek mellett, amelyeken feltehetőleg külföldi (egyes értesülések szerint német) rendszám volt.

Az egyik autóból kiszállt egy férfi és egy nő, a második autóból pedig csak egy nő, ez az utóbbi hölgy az ápolónőhöz lépett, és oldalra tolta. Az ápolónő nem sérült meg. Végezetül a 3 fő a 88 éves hölggyel együtt visszaült az autókba és nagy sebességgel elindultak Bergkirche irányába.

A nő, aki az ápolónőt meglökte, az átlagnál magasabb, és vékony, szőke hajú, és sapkát viselt. A 88 éves hölgy egy sötétpiros kabátot, fekete sapkát, fekete cipőt, és barna kesztyűt viselt. 

A rendőrség azonnal kereső akcióba kezdett és körözést adott ki a két járműre, illetve a rendelkezésre álló információk alapján az elkövetőre.

Nyomozati és áldozatvédelmi okok miatt a rendőrség jelenleg nem teheti közzé az állítólag elrabolt nő személyazonosságát.

Aki bármilyen információval tud szolgálni az üggyel kapcsolatban – amit kérésre bizalmasan kezelnek –  azt kérik, hogy forduljon a Burkhard Burgenland tartományhoz a 059133-10-3333 telefonszámon  vagy bármely rendőri szervhez. 

Borítóképünkön az emberrablás helyszíne. Forrás: APA

Legnépszerűbb cikkek