| 2018. június. 17. | 1 perc olvasás

EMDSZ SLC: 25 éves jubileum a Soproni Stadionban

A piros-fehérek huszonöt évvel ezelőtt jutottak fel az NB I-be és ezáltal városi sporttörténelmet írtak, hiszen akkor lett Sopronnak először első osztályú labdarúgó csapata. A jubileum kapcsán szombaton barátságos meccset rendeztek az SLC egykori játékosai és a Sopron TÁVKÖZLÉSI SE- Matáv SC / 1993./ együttese között a Káposztás utcában.

A mérkőzés előtt Csiszár Ákos, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében köszöntötte a játékosokat a jubileum alkalmából. Az önkormányzati képviselő ünnepi gondolataiban kiemelte: örömteli hogy az egykori játékosok az első hívószóra elfogadták a meghívást és ezzel a helyi sportbarátokkal együtt közösen ünnepelheti a város ezt a jeles évfordulót. Csiszár Ákos hozzátette, hogy ezen a napon azokra is emlékezzünk, akik az egykori EMDSZ SLC csapatához tartoztak és már nem lehetnek köztünk és már az égi labdarúgópályáról figyelik az egykori társakat. 

A megnyitón Csiszár Ákos képviselő és Csiszár Szabolcs Városi Sportfelügyelő az önkormányzat nevében egy-egy jubileumi emlékérmet is átadott a játékosoknak, illetve a csapat egykori vezetőinek és hozzátartozóiknak. 

A barátságos összecsapáson az EMDSZ SLC ellenfele a  Sopron TÁVKÖZLÉSI SE- Matáv SC 1993-as keretéből alakult csapat volt. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, közösen emlékezve az egykori társakra. 

A kétszer 30 perces gálamérkőzés igazán sportszerű keretek között zajlott és időnként egy-egy mozdulat bizony felidézte az egykori briliáns megoldásokat. A változatos mérkőzés végül az SLC győzelmét hozta, azonban nem is az eredmény volt a lényeg ezen a sporteseményen, hanem a közös emlékek felidézése és az egykori soproni csapat sikereire való emlékezés. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek