| 2019. október. 8. | 1 perc olvasás

Emlékdiplomák a pedagógusoknak

Hat nyugdíjas pedagógus vehetett át a Városháza dísztermében arany-, rubin- és vas diplomát kedden.

Kulturális programmal köszöntötték a jubiláló pedagógusokat: a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak műsora és Ács Tamás színművész, Ady Endre műveiből összeállított előadása emelte az ünnep fényét.


fotó: Griechisch Tamás

- Sokkal többen lennék, ha itt ülne a sorokban az a sok száz tanítvány, akiket önök tanítottak és akik hálával és szeretettel gondolnak vissza ezekre az évekre, hónapokra. Az ö nevükben is köszönöm a munkájukat, azt az időt, amit a pedagógusi hivatásban töltöttek el - mondta köszöntőjében a város önkormányzata nevében Stöckert Tamás főtanácsos, aki felidézte, hogy egy korábbi alkalmon az édesanyja is részt vett az ünnepségen, aki Vas diplomáját vehette át nagy büszkeséggel.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja kiemelte: ma hiteles, példamutató, sikeres és küzdelmekkel teli pedagógusi életutakat ismerünk el. Azok munkáját méltatjuk, akik sokszor nehéz körülmények között is vállalták a felelősséget és becsületes életre nevelték tanítványaikat. Azokat ünnepeljük, akik vállalták a hivatást, embereket neveltek, lelki és erkölcsi értéket hoztak létre, ami anyagiakban nem mérhető.


fotó: Griechisch Tamás

Rubin diplomát kapott a 70 éve kiállított oklevele után Cserjesi Endréné Kiss Ilona Valéria tanítónő, történelem tanár.

Vas diplomát vehetett át 65 éve kiállított oklevele emlékére Korondi Imre középiskolai tanár, Kovács Istvánné – született: Kovács Éva Gabriella tanítónő és Berényi Zoltánné – született: Tóth Piroska általános iskolai tanár.

Arany diplomával köszöntötték 50 éve kiállított oklevele emlékére Dr. Radványi Ákosné Várkúti Éva általános iskolai tanárt, Dr. Hegyi Ferencné Horváth Erzsébet történelem-angol szakos tanárt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek