Emlékezetes Bálint-napi élmények Eszterházán

Bálint-napon, a szerelmesek, a szerelem ünnepén a fertődi Esterházy-kastély emlékezetes élményt kínált a szerelmespároknak. Február 14-én tematikus tárlatvezetések indultak a kastély lenyűgöző látványt kínáló barokk-rokokó termeiben.

A nap folyamán több szerelmespár is felkereste a fertődi Esterházy-kastélyt – volt, aki meglepetés gyanánt hozta el szerelmét a különleges programra.

- Hallottam a rádióban, hogy Bálint-napra ilyen különleges programot szerveznek itt a kastélyban. Ezért úgy gondoltam, hogy meglepem a feleségemet, illetve a barátomat és az ő feleségét egy ilyen tematikus tárlatvezetéssel – mesélte el nekünk Boros Márk.

- Őszintén bevallom, nem tudtam, hogy hova jövök – emelte ki Boros-Kovács Brigitta. - Nagyon tetszettek az épület díszes termei, amelyeknek izgalmas hangulatot adtak a tárlatvezetés során elhangzó történetek – osztotta meg velünk élményét.

A romantikus, emlékezetes program fotózással és pezsgős koccintással kezdődött, majd vezetett kastélylátogatással folytatódott, ahol a kastély főépületének termeit, dísztereit tekintették meg a szerelmespárok. A tárlatvezetők sok izgalmas részletet osztottak meg az Esterházy család szerelmi életével kapcsolatban - különös hangsúlyt fektettek a rokokó korszakra - ugyanis az akkori idők romantikája számos izgalmas titkot csempészett be a nagyurak kastélyainak falai közé és a pompás bálokba is.

- Ez a korszak azért is különleges, mert akkoriban a magas rangú családoknál a házasságok nem egészen az érzelmekről, inkább a számokról szóltak. Ennek ellenére a kor embere megtalálta a módját arra, hogy kifejezze az érzéseit – osztotta meg az érdeklődőkkel Nagy Máté, a fertődi Esterházy-kastély tárlatvezetője. - A bálok alkalmával legyezőnyelvet használtak, és nem véletlenek a különböző titkos ajtók és sövénylabirintusok sem a pompás épületekben. Ezeket mind kihasználva tulajdonképpen volt egy rejtett szerelmi élete a rokokónak – fejtette ki.

Az Eszterházára látogató párok örök élménnyel gazdagodtak Bálint-napon.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek