| 2023. április. 11. | 1 perc olvasás

Emlékfaültetés Petőfi Sándor tiszteletére

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából az Országos Erdészeti Egyesület 7 helyi csoportja ültetett fát egyidőben az ország 7 pontján, köztük Sopronban is.

 „…Három hónapig színészkedtem, társaságunk tönkre jutott, s én „annyi balszerencse közt, oly sok viszály után, megfogyva bár, de törve nem” elbúcsúztam a színészettől Mohácson (de ha isten segít, nem örökre) s per varios casus et tot discrimina rerum Mohácsról Pécs, Szigetvár, Kaposvár, Keszthely, Sümeg és Szombathelyen keresztül Sopronba értem. …” – szól a költő megemlékezése Szeberényi Lajoshoz írt levelében 1841 őszén tett útjáról.

Ennek apropóján határozott úgy az Országos Erdészeti Egyesület Kaposvári Helyi Csoportja, hogy felhívást intéz az út állomásainak további egyesületi helyi csoportjaihoz egy közös megemlékezés megrendezésének céljából. A kezdeményezéshez további 6 település csatlakozott, így Kaposvár mellett Szigetváron, Tamásiban, Kaszón, Pápán, Szombathelyen és Sopronban is egy időben zajlott az esemény.

A Petőfi 200 programsorozathoz az Országos Erdészeti Egyesület is csatlakozott, így a magyar költészet napján a költő tiszteletére egy házi berkenyét ültettünk el az Erdő Házában, illetve egy emléktáblát is állítottunk

– mondta el Köveskuti Zoltán, az egyesület soproni csoportjának elnöke.

Az emlékfaültetésen a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának óvodapedagógus hallgatói is közreműködtek.

Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatókat is bevonjuk a természethez kötődő programokba. A mai eseményen a költészet és az erdő kapcsolatára is emlékeztünk

– hangsúlyozta dr. Hartl Éva egyetemi docens.

A rendezvénysorozathoz a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is örömmel csatlakozott. A programok során néhány jeles vers kíséretében a résztvevők megemlékeztek a költő rövid, ám annál tartalmasabb életéről.

Legnépszerűbb cikkek