Emlékhelyek napja a fertődi Esterházy-kastélyban

Történelmi séta az Esterházy-sírdombhoz, fotókiállítás, ismeretterjesztő előadás is lesz az Emlékhelyek Napján a történelmi emlékhelyként is jegyzett fertődi Esterházy-kastélyban.

2022. május 14-én, a Rózsaházban tekinthetők meg az Ilyen volt – ilyen lett fotókiállítás képei, amelyek az 1930-tól napjainkig történt változásokat teszik szemléletessé néhány emblematikus kastélyhelyszínről.

15 órakor a magyar nemesi testőrségről dr. Várkonyi Gábor tudományos igazgató tart előadást, a kastély történelmi emlékhely minőségéről és annak a kultúrában betöltött szerepéről.

10 órakor és 14 órakor az Esterházy-sírdomb lesz látogatható, az a hely, ahol – több családtaggal együtt –  Esterházy IV. Miklós és felesége, Cziráky Margit hercegné is nyugszik.

Esterházy IV. Miklóshoz és feleségéhez, Cziráky Margithoz kötődik a fertődi Esterházy-kastély második fénykora. A hercegné története ma is sokakat megérint. Az Emlékhelyek Napján vezetett történelmi séta keretében látogatásra lesz lehetőség a sírdombon. A séta térítésmentes, regisztrációhoz kötött. Regisztráció 2022. május 13-ig: [email protected]

Az Emlékhelyek Napján a fertődi Esterházy-kastély múzeumi része és nyugati kastélyszárnya változatlanul látogatható.

Legnépszerűbb cikkek