| 2021. november. 18. | 2 perc olvasás

Emlékpadok is hirdetik a népszavazás centenáriumát

A Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikuma is csatlakozott a Hűség 100 programsorozathoz. Az iskolához illő módon tisztelegnek a soproni népszavazás centenáriumi éve előtt, ugyanis a diákok által elkészített fapadokat helyeztek el a Trianoni emlékparkban.


Fotó: Griechisch Tamás

Ünnepélyes keretek között adták át a trianoni emlékparkban a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Roth Gyula Erdészeti Technikum diákjai által készített emlékpadokat. Az iskola mindenképp szeretett volna hű maradni önmagához, így természetközeli módon emlékezett meg a centenáriumi évről, mondta a Kisalföldi ASZC főigazgatója. Hoczek László hozzátette, hogy az alkotásban az intézmény diákjainak munkája tükröződik. A pad időtálló emlék, így még hosszú évekig láthatják majd az erre sétálók.


Fotó: Griechisch Tamás

A padokat a Tanulmányi Erdőgazdaság területén a trianoni emlékparkban helyezték el. A rongyos gárda emlékmű mellett méltó helyre kerültek az emlékpadok és az ide érkezők meg tudnak pihenni rajtuk, miközben felelevenítik magukban a 100 évvel ezelőtti történelmi eseményeket. Dr. Sándor Gyula a Tanulmányi Erdőgazdaság vezérigazgatója kiemelte, hogy az emlékhelyek gondozás, ápolása és az üzenetük átadása kiemelt feladatuk, így örömmel adtak helyet az emlékpadoknak.


Fotó: Griechisch Tamás

A Roth Gyula erdészeti technikum diákjai gyakorlataik során számtalanszor keresik fel a történelmi emlékhelyeket, ahol tanáraik segítségével tovább mélyítik tudásukat. A megemlékezésen Sztojkáné Bodor Ildikó az iskola igazgatója elmondta, hogy az emlékévhez kapcsolódva egy játékra is hívják a lakosságot. Több geocaching ládát is kihelyeztek az erdőben. A játék részleteit az iskola honlapján teszik közzé.


Fotó: Griechisch Tamás

Fotó: Griechisch Tamás

Fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek