| 2021. június. 16. | 1 perc olvasás

Emléktáblát avattak Hillebrand Vince emlékére

Hillebrand Vincének, a 19. század kiemelkedő soproni polgárának alakját idézi fel az az emléktábla, amelyet szerdán avatott fel a Soproni Városszépítő Egyesület és a város vezetése. A tábla a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ falán kapott helyet.


fotó: Griechisch Tamás

Hillebrand Vince a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Soproni Kaszinó Egyesület igazgatója irányításával 1872-ben készült el a Soproni Kultúrpalota, a mai Liszt Ferenc-központ épülete. A 19 század jelentős soproni polgára alapította a nemzetközi hírű Hillebrand Likőrgyárat is. - Tevékenysége példaértékű a jelenkor számára is, hiszen a város napjainkban is akkora fejlődésen megy keresztül, ahogy egykoron történt – emelte ki köszöntőjében dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.


fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Városszépítő Egyesület célkitűzésének tartja, hogy Sopron minden egykori jeles polgára emléke előtt hasonló táblával tisztelegjenek – fejtette ki az avatáson dr. Józan Tibor, az egyesület elnöke. – Fontosnak tartjuk, hogy a város széles közönsége is megismerje és értékelje a város múltjának nagy alakjait. 


fotó: Griechisch Tamás

Az avatáson jelen volt Hillebrand György, Hillebrand Vince ükunokája is. Mint kiemelte: családja nagyon büszke neves elődjére.
Az eseményen részt vett Tóth Éva önkormányzati képviselő is. Az ünnepélyes avatás végén a város vezetése a Soproni Városszépítő Egyesület elnökével és Hillebrand Györggyel együtt megkoszorúzták a város új emléktábláját.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek