| 2021. február. 9. | 1 perc olvasás

Enyhítenék a korlátozásokat Bécsben

Bécs egy olyan pandémia-megelőző modellt tervez, ami szerint hétfőtől csütörtökig vagy péntekig nem lennének korlátozások, még a vendéglátóhelyek is kinyithatnának, hétvégén viszont ismét a szigorúbb szabályok lennének érvényesek.

A korlátozásmentes napokon is érvényben maradna a kötelező távolságtartás vagy az üzletekben egyszerre tartózkodó vendégek létszámának korlátozása, közölte Peter Hacker a város egészségügyekért felelős tanácsosa.

Peter Hacker szerint a nyitást a szövetségi kormánnyal együttműködve valósítanák meg, és ezzel megmutatnák, hogyan alakulnának a következő hónapok, hogy lépésről lépésre jussanak vissza a normális megszokott élethez. Persze az aktuális járványhelyzettől függ, mennyire lennének szigorúak a szabályok. Hacker szerint a modellt leghamarabb február végén vagy március elején vezethetik be. Az egészségügyi minisztérium szerint a hétvégi korlátozások ötletét nem vetették el teljesen, ott van a lehetséges megoldások között, de még vizsgálják a lehetséges hatásokat.

Borítókép; pixabay

Legnépszerűbb cikkek