| 2023. január. 18. | 2 perc olvasás

Eötvösös siker az Egyetemfoglalón!

11. alkalommal rendezte meg a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar a középiskolások „Egyetemfoglaló” elnevezésű, játékos, közgazdasági vetélkedőjét. Az első három helyezést az Eötvös-iskola csapatai szerezték meg.

 A megmérettetés célja, hogy vidám hangulat mellett betekintést nyújtson a régió középiskolásainak a közgazdász szakma rejtelmeibe, illetve rávilágítson fontos gazdasági, környezeti és társadalmi problémákra.

A rendezvény szervezői az idei vetélkedőn a diákoktól kreatív, saját korcsoportjukhoz igazodó megoldásokat vártak. Az idei feladatok a körforgásos gazdasághoz, a lakossági fa- és bútoripari hulladékmegelőzési és újrahasznosítási lehetőségekhez kapcsolódtak.

A verseny első fordulójában a résztvevőknek egy kreatív, saját elképzeléseiken alapuló videófilmet készítettek, többek között arról, hogy a településük lakói számára mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, mit tudnak a fa- és bútoripari hulladékok szelektív gyűjtéséről.

fotó: Eötvös József Evangélikus Középiskola Facebook oldala 

A második fordulóban, a vetélkedő napján a lakossági fa- és bútoripari hulladékok szelektív hulladékgyűjtéséhez, újrahasznosításához kapcsolódóan kaptak információkat a versenyzők, melyek figyelembevételével kellett a feltett kérdéseket megválaszolniuk, illetve a kiadott feladatokat megoldaniuk.

A versenyen való részvétellel a diákok – a tárgynyeremények mellett – a 2024-es felvételi eljárás során +35 intézményi többletpontra lesznek jogosultak, amennyiben a Lámfalussy Kar valamely képzésére jelentkeznek. A vetélkedő vállalati, szakmai partnere a FALCO Zrt., mely hosszú ideje igyekszik meghonosítani a köztudatban, hogy a fa az egyik legsokoldalúbb, anyagában folyamatosan újrahasznosítható termék, ezért a körforgásos gazdaság faipari úttörőjeként örömmel mondott igent az egyetem támogatói felkérésére.

fotó: Eötvös József Evangélikus Középiskola Facebook oldala 

Az első három helyezést az Eötvös iskola csapatai szerezték meg:

  1. helyezés: Euratom 1
    Csapattagok: Töreki Virág, Rumpf Ákos, Flaskár János Károly, Dóka Csanád (12. A osztály)
  2. helyezés: All4One
    Csapattagok: Nyerges Milán, Habina Milán, Szabó Júlia, Réczeg Fanni (11. A osztály)
  3. helyezés: Eötvös 12. A
    Csapattagok: Fülöp Boglárka, Fentős Lili, Gerencsér Flóra, Dömötör Anna (12. A osztály)
fotó: Eötvös József Evangélikus Középiskola Facebook oldala 

Borítókép; Eötvös József Evangélikus Középiskola Facebook oldala  

Legnépszerűbb cikkek