| 1 perc olvasás

Építési és Közlekedési Minisztérium: a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a pünkösdi hétvégén

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a pünkösdi hétvégén összefüggően 48 órán át lenne érvényben, a kamionstopot azonban az éjszakai időszakokban - 22 óra és másnap reggel 6 óra között - az áruellátás zavartalansága érdekében részlegesen felfüggesztik. A korlátozásban érintett járművek így csak rövidebb ideig nem közlekedhetnek a hazai utakon - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM).

A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter, a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével, indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást - írják a közleményben.

Részletezték, a kamionstopot szakmai kezdeményezésre az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között, 8 órás időtartamokban felfüggesztik, így az ünnepi kamionstop a következők szerint alakul: május 19-én, vasárnap 6 órától 22 óráig, és május 20-án, hétfőn 6 órától 22 óráig.

A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások hatékonyan tudják kiszolgálni a hosszú hétvége miatt megnövekedett áruigényeket - hangsúlyozta közleményében a szaktárca.

 

 

Borítókép forrása: hirado.hu

Legnépszerűbb cikkek