| 2021. október. 11. | 2 perc olvasás

A Szent Mihály-templomot és a Lőver Uszodát díjazta a Városszépítő Egyesület

A Soproni Városszépítő Egyesület úgy határozott, hogy a Szent Mihály-templomot, a műemléki értékek figyelembevételével, magas színvonalon végzett felújításáért oklevéllel ismeri el. Az építészeti szakbizottság javasolta azt is, hogy az elkészült Lőver Uszodát, magas színvonalon végzett megépítéséért, a városkép gazdagításáért elismerésben részesítse.


Fotó: Griechisch Tamás

A Szent Mihály-templom a város első, legnagyobb gótikus mesterműve több mint 800 éve épült. Azonban ahhoz, hogy méltó fényében tündökölhessen, komoly felújításra volt szükség. 2021-ben fejezték be azt az átfogó restaurálást és bővítést, amely lehetővé tette, hogy jelenleg Sopron egyik legvonzóbb látványossága legyen.  Az impozáns épületnek a Soproni Városszépítő Egyesület elismerő oklevelet adományozott.
Az átadáson Horváth Imre városplébános hangsúlyozta: A látogatók a templom szakrális, vallási terének látnivalóit, és történetét is megismerhetik. – Ez az alkalom olyan értékekre világít rá, amelyek mellett nem mehetünk el közömbösen. Ez egy élő közösség temploma, ahol napról-napra összegyűlünk, de ez a templom nem csupán a hívőké. Nyitva áll azok előtt is, akik először a művészeten keresztül szeretnének rápillantani az örökkévalókra – tette hozzá. 


Fotó: Griechisch Tamás

Az elismerést dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke nyújtotta át Horváth Imre, városplébánosnak. - Mind a felújítás, mind az új építés értéknövelő. Ha a város értékét növeli, akkor nekünk mindenképpen köszönetet kell mondani azoknak, akik ezt lehetővé tették. Legyünk büszkék arra, amit kapunk, ami új, és amit szívesen megmutatunk. A Városszépítő Egyesület mindenkori célkitűzése, hogy az ide látogatóknak megmutassa a város értékeit – emelte ki dr. Józan Tibor. 


Fotó: Griechisch Tamás

A városkép gazdagításáért és a magas színvonalon végzett építésért kapott elismerő oklevelet a Lőver Uszoda. A díjat a városvezetés nevében dr. Farkas Ciprián, polgármester vette át. – Megtisztelő számunkra, hogy a soproni Lőver Uszoda méltó arra, hogy a Városszépítő Egyesület kitüntetésében részesüljön, hiszen ez egy óriási fejlődési program részeként valósult meg. Ne feledjük, hogy 2015 márciusában Sopronban kötötte meg a magyar kormány az ország első Modern Városok Program szerződését. Ennek eredményeképp a városban páratlan fejlesztések indultak el. Egymással párhuzamosan több nagy volumenű beruházás van folyamatban – hangsúlyozta a polgármester.  
 

A Modern Városok Program keretében megvalósult fejlesztésnek köszönhetően Sopron a rangjához méltó, modern, XXI. századi színvonalú uszodával gazdagodott, amely kiváló lehetőséget biztosít valamennyi soproni és környékbeli családnak a sportolásra és a minőségi kikapcsolódásra. 


Fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek