| 2019. április. 23. | 1 perc olvasás

Erasmus Nemzetközi Hét

Megkezdődött az Erasmus Nemzetközi Hét a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán. A program nyitónapján, kedden Dr. Fodor Tamás polgármester a városházán köszöntötte a világ több pontjáról érkező szakembereket.

Az intézmény már második alkalommal szervezte meg az egyhetes szakmai rendezvényt, amely az egyik legnagyobb hallgatói és oktatói mobilitási programról kapta a nevét. Az Erasmus Nemzetközi Hét a tapasztalatszerzésről szól, a Benedek Elek Pedagógiai Kar szeretné bemutatni a világ más pontján élő, oktató szakembereknek a méltán híres magyar óvodapedagógiai rendszert.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen Dr. Fodor Tamás köszöntötte a résztvevőket, aki örömét fejezte ki, hogy városunk adhat otthont egy ilyen nemzetközi programnak. A polgármester bemutatta Sopron történelmét, kiemelve a legjelentősebb eseményeket és ismertette a legfontosabb nevezetességeket, az épített örökséget.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen Prof. Dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora mutatta be az egyetem történetét és képzési kínálatát, kiemelve a selmeci diákhagyományokat, amelyek fontos részét képezik az intémény életének.


fotó: Griechisch Tamás

Az egyhetes szakmai rendezvényre Spanyolországból, a Kanári-szigetekről, Csehországból, Ukrajnából, Lengyelországból és a tengerentúlról is érkeztek doktoranduszok, oktatók és egyetemi vezetők Sopronba. 


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek