| 2020. január. 30. | 1 perc olvasás

Erdei gyalogos vándortáborok - felső tagozatos és középiskolás diákok jelentkezhetnek

Megkezdődött a jelentkezési időszak az idei Vándortábor programokra. A projektet az Országos Erdészeti Egyesület gondozásában szervezik, melyen felső tagozatos, illetve középiskolás diákok vehetnek részt.

Sopronban is több intézmény biztosít táborozási lehetőséget a Vándortábor program keretein belül. Városunkban jelenleg erdei vándortáborokba lehet jelentkezni az iskolák tanulóinak. Idén már kilenc túraútvonal közül választhattak a tanintézetek.

„Nem úgy kell elképzelni ezt az egy hetet, hogy folyamatosan megyünk az erdőben. Persze, az sem rossz dolog, de a gyerekeknek szüksége van a változatosságra és a másféle szórakozásra is. Így a túrák mellett játékok és szervezett programok is várják a résztvevő fiatalokat. Általában kétnaponta váltanak táborhelyet a csoportok és naponta körülbelül tizenöt kilométeres távot barangolnak be a természetben, így jut idő az egyéb foglalkozásokra is.”- árulta el a részleteket Horváth Ildikó, A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI tanítója. 

Illusztráció
Illusztráció
Sopron Média archív

A szervezők fontosnak tartják, hogy ebben az egy hétben is a környezettudatosságra, a természet szeretetére neveljék a felnövekvő generációt. Igyekeznek minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyni a tábor során.

„Tavaly is nagy élmény volt a gyerekeknek a táborban töltött egy hét. Sok általános iskolásnak ez volt az első alkalom, hogy a családjuktól távol töltöttek el egy hetet, de jól vették az akadályokat. Külön öröm volt azt látni, hogy a fiatalok beszélgetnek egymással, közösséggé kovácsolódnak. Nagy szükség van a mai digitalizált világban az ilyen élményekre. – fűzte hozzá Keizler Anikó, a Soproni SZC Vas- és Villamosipari SZKI és Gimnázium tanára.

Illusztráció
Illusztráció
Sopron Média archívum

Április 30-ig lehet jelentkezni a vándortábor programra, ezen a linken. A soproni iskolák már regisztráltak, jelenleg a diákokat toborozzák.

Legnépszerűbb cikkek