| 2022. december. 8. | 1 perc olvasás

Erdésztanulók vettek részt a Soproni Rendőrkapitányság prevenciós programján

Szabályok és következmények címmel tartottak felvilágosító foglalkozást a bűnmegelőzési szakemberek. A rendőrök a Kisalföldi ASzC Róth Gyula Erdészeti Technikumának tanulóinak tartottak prevenciós képzést 2022. december 7-én a városi kapitányságon. A kapitányság bűnmegelőzési szakemberei az idei tanévben egy egyedi programsorozat keretében foglalkoznak a fiatalokkal.

Az iskolák jelzéseire reagáltunk Rafai Zoltán rendőr alezredes kollégámmal a 2022/23-as tanévben indított prevenciós programunkkal, amelynek az eddigi visszajelzések alapján rendkívül nagy a sikere. A foglalkozásokat felső tagozatos általános iskolásoknak és középiskolásoknak tartjuk, három választható témakörben: az internet veszélyei, legális és illegális drogok, valamint szabályok és következmények. Egy-egy alkalommal egy vagy akár két teljes évfolyamot is tudunk fogadni a másfél órában. A foglalkozást mindig egy szemléltető előadással kezdjük, majd ezt követően egy online vetélkedőn adhatnak számot a diákok az adott témakörben megszerzett tudásukról. Ennek különösen nagy a tétje, hiszen a legjobbakat ajándékkal is megjutalmazzuk – ismertette a programot Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A Róth-iskola 10. és 11. évfolyamos hallgatóinak a szabályok és következmények témakörben tartottunk foglalkozást. Ez egy olyan témakör, amely minden, a határaikat feszegető kamasznak nagyon tanulságos, hiszen ebben a korban már tisztában kell lenniük azzal, hogy a szabályok megszegése következményekkel jár, amiért a szabályszegőnek kell felelősséget vállalnia. A szabályok betartása, valamint betartatása az erdészeti tanulóknál az átlagosnál nagyobb jelentőséggel bír, mert a munkájuk miatt sokan fognak közülük lőfegyvert tartani, illetve egy adott erdőterület rendjének a fenntartásáért felelni – mondta el Rafai Zoltán rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója.

A szakemberek továbbra is várjak az iskolák jelentkezését a programra.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek