| 2022. március. 3. | 1 perc olvasás

Erdészeti konferencia Sopronban

Kétnapos erdészeti szakmai konferenciának ad otthont a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya Sopronban tartja tanácskozását, ahol különböző szakmai előadásokat hallgatnak meg, tapasztalatcserét folytatnak és megtekintik az elmúlt évek soproni fejlesztéseit is.

Az Országos Erdészeti Egyesületet az ország egyik legrégebbi civil szervezete, melynek elsősorban erdészek a tagjai, akik az erdészeti hagyományokkal  és erdészeti szakmai kérdésekkel foglalakoznak. Az egyesületnek különböző szakosztályai vannak, mint például erdőművelés, fahasználat, örökerdő és Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály. Ez utóbbi szakosztály tartja Sopronban ülését az elkövetkező napokban. 

A csütörtökön kezdődött konferencián Szabó Péter, az Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály vezetője elmondta: „Számomra ez a szakosztály a legfontosabb, hiszen ennek tagjai azok az erdőpedagógusok és azok az erdészek, akik a gyerekekkel találkoznak és a magyarországi erdeiiskola-hálózatot üzemeltetik. Évente kb. 80-90 000 diák vesz részt erdei iskolai foglalkozásokon. A szakmai rendezvények és a szakosztály ülései remek alkalmat kínálnak arra, hogy egymással beszélgessünk, módszertani praktikákat cseréljünk ki és szakmai előadásokat hallgassunk meg. A nap végén kötetlen beszélgetés során értékeljük az elmúlt évben történteket."

Dr. Sándor Gyula, a TAEG vezérigazgatója kiemelte: "Sopron először ad otthont ennek a szakmai konferenciának. A kétnapos szakosztályülés csütörtökön kezdődött. Ma szakmai előadásokat hallhattunk, amit változatos témakörökben tartanak helyi szakértő kollégáink. Este városnéző programon veszünk részt, a holnapi terepi programon pedig azokat a fejlesztéseinket, beruházásainkat mutatjuk be, amelyeket az utóbbi években adtunk át. Ilyen például a Kőhalmy Vadászati Múzeum, az Erdő Háza és a hozzá kapcsolódó tanpályák, tanösvények, kilátók."

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: TAEG Zrt.

Legnépszerűbb cikkek