| 2018. január. 4. | 3 perc olvasás

"Erdő Háza" és vadaspark is lesz a Soproni Parkerdőben

Sikeres és tartalmas esztendőt tudhat maga mögött a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., hiszen a 2017-es évben számos fejlesztést sikerült megvalósítaniuk a Soproni Parkerdőben és rengeteg látogatót vonzott az "Oktatással a természet oldalán" elnevezésű rendezvénysorozatuk is.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. már a 2017-es esztendő elején elhatározta, hogy kicsábítja az embereket a természetbe, mellyel a legfőbb céljuk az volt, hogy a családoknak tartalmas programokat kínáljanak és ezáltal minél több gyermek arcára csaljanak mosolyt a parkerdőben szervezett programok során.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Bánáti Lászlótól, a TAEG Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatójától megtudtuk, hogy nagyon pozitívan fogadták a soproniak az említett elhatározást, amit az is igazol, hogy a közel harminc ide kapcsolható programon több ezren vettek részt és minden bizonnyal kellemes emlékekkel és kalandokkal gazdagodva gondolnak vissza azokra a résztvevők. 

Bánáti László hozzátette, hogy a parkerdő iránti megnövekedett érdeklődés a népszerűsítő alapötlet mellett annak is köszönhető, hogy számos jelentős fejlesztés is megvalósult a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. által. Ide sorolható az a jelentős lépés is, amikor átadták a Károly magaslatnál -  a Soproni Parkerdő centrumánál - az Erdei Élményparkot, amelynek látogatottsága azóta is töretlen. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Örömteli hír és a célok illetve törekvések eredményét igazolja, hogy a tavalyi esztendőben, a 2016-ban átadott Kőhalmy Vadászati Múzeum elnyerte a 2017-es esztendő Ökoturisztikai Látogatóközpontja címet, amely a munka elismerése mellett továbbra is arra ösztönzi a Tanulmányi Erdőgazdaságot, hogy jó úton járnak a tekintetben hogy színvonalas szolgáltatást biztosítsanak a természetbarátoknak. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A szolgáltatás fejlesztésekhez kapcsolódó hír az is, hogy a tavalyi esztendőben kormányzati támogatással megnyílt a TAEG Zrt. Lignova könnyűszerkezetes lakóházakat bemutató és értékesítési centruma a Bánfalvi úton, ahol modern, a 21. századi követelményeknek megfelelő körülmények között, több mint 250 négyzetméteren tudják fogadni a készházak iránt érdeklődőket.


fotó: Leczovics Zsolt

Bánáti László az idei esztendőre is szolgált remek hírekkel, hiszen a mellett hogy 2018-ban az általuk szervezett programok sokaságára továbbra is várják az érdeklődőket, a parkerdei fejlesztések sem állnak meg.

Friss hír, hogy pályázati forrásból a parkerdőben a Lombkorna Tanösvény, a Muckon pedig az  Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és vadaspark is megvalósulhat.  A most érkezett sikeres pályázati elbírálás azt jelenti, hogy a napokban megindulhat a közbeszerzési eljárás, amelyet követően - várhatóan már a nyáron -  elindulhatnak a kivitelezések mind a két helyszínen. 

További remek hír, hogy a TAEG Zrt. önerőből szintén a 2018-as eszendőben megvalósítja az óvodások részére tervezett Boszorkány tanösvényt, amely a Károly magaslatnál fog indulni valamint a Várhelyen is meglepetéssel készülnek azoknak, akik előnyben részesítik a természet közelségét és az erdei látnivalókat.    

A fejlesztések során lombkorona-tanösvényt is kialakítanak a Károly-magaslaton
A fejlesztések során lombkorona-tanösvényt is kialakítanak a Károly-magaslaton
Látványterv

Legnépszerűbb cikkek