Eredményes fiatalokat díjaznának Sopronban!

Díjpályázatot hirdet a Rotary Club Sopron eredményes fiatalok és tanáraik, mestereik számára. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet: rengeteg értékes fiatal és példamutató mentor dolgozik városunkban, akik bemutatásra, elismerésre méltóak.

A Rotary Club Sopron Talentum díjpályázatát művészeti, tudományos és szakmai tehetség díjak elnyerésének céljából alapították 2020-ban, 12-25 év közötti fiatalok számára. Nevezni bárkit lehet, akik a település kulturális-, művészeti-, oktatási-, tudományos, szakmai életében maradandót alkottak, kiemelkedő eredményt értek el.

- Emellett a „Talentum Mester” elnevezéssel díjat, illetve díjazási lehetőséget alapít a szervezet azon felkészítő tanárok, művészek, mesterek elismerésére, akik az évek során bizonyíthatóan tehetséges fiatalokat neveltek fel, illetve képeztek ki – mondta el dr. Fábián Attila egyetemi tanár, a Talentum díj ötletgazdája a Sopron TV Mozaik című műsorában.

Prof. dr. Fábián Attila egyetemi tanár, a Tálentum díj ötletgazdája
Prof. dr. Fábián Attila egyetemi tanár, a Tálentum díj ötletgazdája
Forrás: SopronMédia Archív

- Szeretném megkérni az általános- és középiskolákat, illetve az egyetemet is, hogy ha vannak az ismeretségi körükben olyan diákok, egyetemisták, akik már elértek kiváló eredményeket, ezáltal érdemes a város közösségének bemutatni őket, akkor nevezzék be őket erre a pályázatra – hangsúlyozta az ötletgazda, aki hozzáfűzte: „sok olyan művészeti kör van a városban, akik nem iskolákhoz kötődnek. Kivétel nélkül biztatjuk őket arra, hogy nevezzék be a kezdeményezésünkre neveltjeiket, tanítványaikat. Azokat az ifjú példaképeket is várjuk a pályázatunkra, akik egy-egy szakmában, mesterségben értek el kiváló eredményt.”

Prof. dr. Fábián Attila kiemelte: Sopronban rengeteg olyan eredményes fiatal van, akik megérdemlik az elismerést és a bemutatást.

A pályázat kapcsán a következő e-mail címen lehet felvenni a kapcsolatot a Rotary Club Sopronnal: [email protected].

Borítókép: illusztráció; Forrás: SopronMédia Archív

Legnépszerűbb cikkek