Eredményt hirdettek a Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaversenyen

35 diák részvételével zajlott a Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaverseny döntője a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikumban. A megmérettetésre nemcsak hazánkból, hanem a Kárpát-medence több magyar tannyelvű középiskolájából utaztak Sopronba tanulók.

Közel 4 évtizedes múltra tekint vissza a Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaverseny, és azóta töretlen népszerűségnek örvend a középiskolások körében. A verseny döntőjén 35 diák vett részt. A versenyfeladatokat a soproni középiskola tanárai dolgozták ki - tudtuk meg Fekete Attila szervezőtől, a Vas- és Villamosipari Technikum fizikatanárától.

fotó:Máthé Alexandra

Az eredményhirdetésen megemlékeztek Nagy Mártonról, az iskola egykori fizikatanáráról, aki először álmodta és valósította meg a fizikaversenyt. A versenyzőket az eredményhirdetésen Bokor Ákos igazgató és Králik Tibor kancellár is köszöntötte. A rendezvényen részt vett Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere is, aki hangsúlyozta: a verseny mellett a diákok további tartalmas programokon is részt vehettek, megismerhették városunkat. - Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen oktatóink vannak és ilyen lehetőségeket tudunk biztosítani a fiataloknak, határainkon innen és túl - emelte ki az alpolgármester.

fotó:Máthé Alexandra

Az eredményhirdetés végeztével a verseny szervezői és a döntő résztvevői közösen helyeztek el koszorút a Vermes Miklós szobránál. A Kossuth-díjas középiskolai fizika-, kémia- és matematikatanár, kiváló tankönyvíró és kísérletező 1905-ben Sopronban született. 

fotó:Máthé Alexandra

 

fotó: Máthé Alexandra


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek