| 2019. június. 25. | 1 perc olvasás

Érembiennále nyílik a Lábasházban

Az 1977-ben útjára indított és kétévente megrendezésre kerülő soproni Érembiennálékat izgatottan várja a nagyközönség. A látogatók tudják, hogy a rangos esemény hűen láttatja a hazai éremművészet jelenlegi helyzetét, a művészek törekvéseit. Az idei,  XXII. Országos Érembiennálé június 30-án, vasárnap nyílik a Lábasházban.

- Az érem egy olyan szabad műfaj, ami anyagában, témájában és a 150x150x150 mm közti mérethatáron belül azt csinál, amit akar, azaz amit alkotója óhajt - vallja Bakos Ildikó szobrász- és éremművész, a 2017-es XXI. Országos Érembiennálé Nagydíjasa, Ferenczy Béni díjas alkotó, aki idén kamaratárlattal mutatkozik be az Érembiennálén. - Lehet vésett, mintázott, vert, applikált, lehet geometrikus, lehet ábrázoló, használhat bármilyen anyagot, lehet öntött és viaszveszejtett, szerelt, festett: egyszóval mindenki megtalálhatja a maga saját anyagát, amiben elmondhatja azt, amit közlésre érdemesnek tart - fűzte hozzá.

Hagyomány és a soproniak számára már természetes, hogy az éremművészet, a kortárs művészet e speciális műfaja évente otthonra talál városunkban. 1977 óta számos formabontó, időnként meghökkentő alkotás kapott helyet a Lábasház tárlóiban.

A XXII. Országos Érembiennále június 30-án, délelőtt 11 órakor nyílik a Soproni Múzeum Orsolya téri kiállítóhelyén. A biennálén önálló kamarakiállítással szerepel Bakos Ildikó szobrász- és éremművész. 

XXII. Országos Érembiennále kiállításának megnyitója
Időpont: 2019. június 30., vasárnap 11 óra
A kiállító művészeket köszönti: Dr. Fodor Tamás Sopron Megyei Jogú Város polgármestere
A kiállítást megnyitja: Wehner Tibor művészettörténész
Helyszín: Lábasház, Sopron, Orsolya tér 5.
Megtekinthető: 2019. június 30. - 2019. szeptember 1.
keddtől péntekig: 12-től 16 óráig
szombat, vasárnap: 10-18 óráig

Illusztrációk: Bakos Ildikó: Perzsa miniatúrák; Holló István: Rések; Lieb Roland Ferenc: Fekete bárány; Szabó György: Tavaszi etűdök II.; ifj.Szlávics László: Szent Flórián; Varga Evelin: Hártya; 

Legnépszerűbb cikkek