| 2018. március. 2. | 1 perc olvasás

Érkezik a várva várt felmelegedés!

Felmelegedés vár ránk. Jövő héttől öt fok körüli hőmérséklet várható, de csapadékgazdag időszak elé nézünk. A hétvégén azonban még érdemes lesz körültekintően közlekedni térségünkben, ugyanis havazás, ónos eső előfordulhat.

- Ugyan az elkövetkezendő két hét hőmérséklete az ilyenkor megszokott értékeket mutatja, de ezt is jelentős felmelegedésnek fogjuk érezni – mondta Kiss Márton, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelőhálózati koordinátora. - Az elmúlt napok időjárása ugyanis közel tíz fokkal hidegebb volt a sokévi átlagnál – fűzte hozzá.

Kiss Márton méri a hó szintjét
Kiss Márton méri a hó szintjét
Galyas Csaba

Az elkövetkezendő időszak is csapadékgazdag lesz. - Az enyhülés valószínűleg esővel, havas esővel vegyesen érkezik, március 5-től 13-ig többször számíthatunk csapadékra – részletezte a koordinátor.


Galyas Csaba

Az elmúlt napokban rendkívül zord időjárás volt Sopron térségében, március 1-jén reggelre -16 Celsius fok alá csökkent a hőmérséklet itt, sőt, Fertőrákoson -18 Celsius fokot mértek. Sokáig azonban már nem kell küzdenünk az extrém hideggel. - Ha a hétvégén még nem is tapasztalhatunk jelentős melegedést, de a jövő héten mindenképpen öt fok fölé fok kúszni a hőmérő higanyszála – mondta Kiss Márton. A hosszútávú előrejelzések azt mutatják, hogy a változékony tavaszi időjárás egészen a hónap közepéig kitart. Az igazán kellemes, 15 Celsius fok körüli tavaszi időjárás tehát egyelőre még várat magára.

Legnépszerűbb cikkek