Érkeznek az ingyenes tankönyvek a soproni iskolákba is

A térítésmentes tankönyvellátás keretein belül a Petőfi Sándor Általános Iskola több mint 9000 példányt vett át. Ezeknek egy része könyvtári állományba kerül, a munkafüzeteket a diákok megtarthatják.

Az iskola személyzete és a tankönyvfelelős önkéntesek segítségével pakolta és rendszerezte azt a mintegy tízezer ingyenes tankönyvet, ami aSoproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  érkezett csütörtök délelőtt. A könyveket a tanulók augusztus végén, még a tanévkezdés előtt vehetik át az iskolában.

Idén, a kormány döntése értelmében, minden nappali tagozatos diák jogosult az ingyenes tankönyvekre. A tanulást segítő könyveket, munkafüzeteket a diákok megtarthatják. A tartós tankönyveket, mint például az atlaszokat, olvasókönyveket, szöveggyűjteményeket a hatályos jogszabály értelmében könyvtári állományba kell venni. – Ezeket a tanulónak a tanév végén vissza kell adnia, de természetesen ezt bármikor újra kölcsönözheti a kiadványokat, ha szüksége van rá – hangsúlyozta Sipos Ferenc, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.

Sipos Ferenc, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője
Sipos Ferenc, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője

A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül. Országos szinten 4073 iskola 13 millió 455 ezer könyvet rendelt. Idén 150-160 ezerrel több tanuló részesül térítésmentes tankönyvellátásban, erre a költségvetésben 13,8 milliárd forintot biztosít az állam. 

Legnépszerűbb cikkek