| 2022. március. 4. | 2 perc olvasás

Erődemonstrációval, nagy arányú győzelemmel vágott vissza a Sopron

A bajnokság 21. fordulójának rangadóján a Sopron Basket 84-49-re legyőzte a DVTK-t.

A két csapat alig két hete Miskolcon egy sokáig emlékezetes hosszabbításos döntőt vívott a Killik László Női Magyar Kupán. Akkor a DVTK ünnepelhetett győzelmet. Ezúttal rögtön az első percekben igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Sopron. Gabby Williams öt pontja indította a találkozót. Erre még Kiss Angelika válaszolt, de amikor Briann January, Határ Bernadett, majd Nevena Jovanovic is megszerezte első pontjait, 14-2-nél már a 10 egységet is átlépte a differencia, és Völgyi Péternek időt kellett kérnie. A folytatásban is a Sopron akarata érvényesült. Gabby Williams megállíthatatlan volt. Egymaga 19 pontot szerzett az első negyedben. Ennek megfelelően gyorsan nőtt a különbség. Gabby Williams már a harmadik tripláját értékesítette, amikor 25-4-nél 20 pont fölé ugrott a soproni előny. Az első negyedben a 18-ból 13 mezőnykísérlete sikeres volt a házigazdának. A DVTK-nál ez a szám 13-ból 2 volt. Kiss Angelika mellett Kányási Veronika és Leslie Vorpahl szerzett pontot. 10 perc után 33-6-os állást rögzíthettünk.

 

A második negyed elején Cheridene Green és Tóth Franka iratkozott fel a vendégektől a pontszerzők listájára. A Sopron azonban a folytatásban is tudta növelni az előnyét. Amikor Határ Bernadett büntetői és ziccere célt értek, 44-12-nél már 30 egység feletti különbségről árulkodott az eredményjelző. A DVTK, melynek színeiben az új igazolás Jessica Kuster még nem játszott, igyekezett a félidő utolsó öt percében szépíteni. Leslie Vorpahl két triplát értékesített, de betalált Kányási Veronika és Cheridene Green is. A különbség ezen 30 pont környékén állt be. A félidőben 52-24-es állást rögzíthettünk. Az ekkor 21 pontos Gabby Williams mellett még hét pontszerzője volt a Sopronnak. Határ Bernadett járt 8 pontnál, míg a DVTK-nál Leslie Vorpahl neve mellett szerepelt ugyanennyi. A soproniak 19-14-re vezettek a lepattanókban, és mindössze három eladott labda szerepelt a statisztikájukon, míg a DVTK-nak 12. A harmadik negyedben első két percében mindössze Határ Bernadett dupláját és Jelena Brooks sikeres büntetőit rögzíthettünk. A folytatásban azonban ismét erősített a Sopron.

 

Fegyvernekly Zsófia triplájával és az ismét klasszis megoldásokat mutató Gabby Williams 2+1-es helyzetével elindult a 40 pontos határ felé a soproni előny. Kiválóan tudta rotálni a jövő héten kezdődő Euroliga rájátszás előtt a csapatát Gáspár Dávid. Árulkodó adat, hogy Varga Alíz, Varga Sára és Czukor Dalma a harmadik szakasz végén már 10 perc környéki játékidővel rendelkezett. A harmadik szakasz utolsó három percét 64-31 után 9-2-re hozta a kifejezetten nagy kedvvel és pontosan is játszó Sopron Basket. Az utolsó 10 percnek 73-33-ról mentek neki a csapatok. A hazaiak mezőnymutatója ráadásul még mindig 50% felett alakult, tehát egy pillanatra nem lankadt a figyelem. A záró etapot Stefanie Dolson öt pontja alapozta meg, majd Czukor Dalma is megvillant kétszer. A DVTK-nál Milica Jovanovic lépett előre, aki egymaga 8 pontot szerzett ebben a szakaszban. Itt már kiegyenlítettebb képet mutatott a játék. Mindkét fél tisztában volt azzal, hogy jövő héten olyan feladatai lesznek, ami a szezon képét alapjaiban meghatározhatja. A Sopronnak az Euroliga negyeddöntővel, a DVTK-nak pedig a Győr elleni bajnoki rangadójával és utána az alapszakasz zárásával. A vendégek 16-11-re megnyerték a záró 10 percet, de így is 84-49-es soproni siker született.

Legnépszerűbb cikkek