| 2019. október. 29. | 1 perc olvasás

Erőemelő világbajnok lett Szabó Zoltán

Aranyéremmel a nyakában távozhatott a szlovákiai erőemelő világbajnokságról Szabó Zoltán. A kapuvári sportoló súlycsoportjában 210 kilogrammot nyomott ki fekve, ezzel szerezte meg az első helyet.

- A helyezésemnek örülök, viszont a teljesítményemmel nem vagyok 100%-ig elégedett – árulta el Szabó Zoltán, aki a Szlovákiában megrendezett GPC szervezet erőemelő világbajnokságán fekve nyomásban bizonyult a legjobbnak.
A versenyző, egy 12 hetes felkészülési időszakon van túl, amely állítása szerint remekül sikerült, de akadtak nehézségek. – Mivel bele kellett férnem a súlycsoportomba, így a felkészülés mellett a fogyásra is nagy hangsúlyt fektettem, ami az erőmből is visszavett kicsit, de szerencsére így is én állhattam a dobogó legmagasabb fokára.

- Az edzésprogramomban elsősorban fekve nyomás szerepelt, de a tolódzkodás és a mellből nyomás sem maradhatott ki. Ezeket a gyakorlatokat nagy súllyal, és alacsony ismétlésszámmal végeztem, az erő növelése miatt.

A kapuvári sportember mindennapi lételeme a mozgás, a súlyzós edzések. - Két konditermet üzemeltetek, Fertőszentmiklóson és Kapuváron, valamint napi szinten tartok edzéseket itt. Fontosnak tartom, hogy az emberek foglalkozzanak a testükkel, és egészségesen táplálkozzanak, hiszen számos betegség, fizikai probléma megelőzhető.

Szabó Zoltán számos nemzetközi sikert tudhat magáénak, ennek ellenére mindig új célok lebegnek a szeme előtt. - A WUAP Szövetség submaster korcsoportjában szeretnék indulni, és itt megszerezni az elsőnek szánt díjat, valamint a világcsúcsot is szeretném megdönteni - árulta el a versenyző.

Legnépszerűbb cikkek