| 2019. december. 11. | 2 perc olvasás

Értékelte a 2019-es esztendőt a Soproni Gyógyközpont

A szerdai értekezleten adták át a kórház rangos elismerését, az Erzsébet-díjat, amit idén Fekete József, a műszaki és fejlesztési osztály vezetője kapott.

- A 2019-es év számomra is egy új feladatot jelentett, hiszen február elsejével bíztak meg a főigazgatói teendőkkel, új kihívás volt ez számomra, de nagyon jó munkatársakkal kezdhettem el. A kórházban számtalan fejlesztés és struktúra-átalakítás zajlott le, ami elsősorban a betegellátást szolgálta, a kor kihívásainak megfelelően. Ezekből minden munkatársam kivette a részét legjobb tudása szerint. Több korábbi nyertes pályázatot is végrehajtottunk, illetve új pályázatokat is realizáltunk, amik a következő években meg fogják hozni azokat az eredményeket, amik a betegellátást még magasabb szintre teszik a soproni kórházban – mondta el a Sopronmédiának Dr. Kulcsár Dániel mb. főigazgató.

– Advent az elcsendesedés, számvetés bölcs időszaka, amelyhez a jövőre vonatkozó tervezés is hozzákapcsolódik. Az intézményekben, így a Soproni Gyógyközpontban is erről szólnak ezek a hetek. Az elmúlt évben tapasztalt visszajelzések is azt mutatják, hogy a kórházban folyó munka magas színvonalú, és elismerést érdemel - hangsúlyozta az osztályvezetői értekezleten dr. Simon István alpolgármester, aki gratulált a Soproni Gyógyközpont azon dolgozóinak, akik magas rangú városi kitüntetésben részesültek idén. Dr. Payer Erzsébet Király Jenő-díjat, Tóthné Matyi Jolán pedig Humanitás-díjat vehet át a Hűség napján.

A Soproni Gyógyközpont kitüntetésében, az Erzsébet-díjban idén Fekete József, műszaki és fejlesztési osztály vezetője részesült. - Megtiszteltetés, hogy most talán először, a háttérterületekben tevékenykedő munkatársként vehettem át az elismert – emelte ki a díjazott.

Fekete József 1988-ban végzett üzemmérnökként Pécsett. Mérnöki ismereteit Budapesten klinikai szakmérnöki képzésen bővítette, majd ezt követően közgazdász szakmérnöki diplomát is szerzett.

Másod és harmad diplomái megszerzésekor már a Soproni Erzsébet Oktató Kórház alkalmazottja, ennek megfelelően szakirányú képzéseit ennek megfelelően az egészségügyi ágazatra specializálódva választotta.

1991.03.01-én kezdett el dolgozni a kórházban a Főmérnökségen belül először műszaki ellenőrként, majd fejlesztési csoportvezetőként. Ekkor zajlott az összes régi tömb rekonstrukciója, és a Műtéti tömb, valamint a Pszichiátriai épület építése. A sok milliárdos fejlesztés hatalmas feladatot rótt a kórház műszaki állományára, a sok párhuzamosan futó projekt irányítása koordinálása óriási kihívás volt számára. A beruházások és felújítások sikeresek voltak, ezek eredményeképpen egy korszerű, az országos átlagot jelentősen meghaladó színvonalú infrastruktúra létesült.

A fejlesztéseket követően 1996-tól 2003-ig Gazdasági osztályvezetőként a kórházi beszerzések, parkgondozás, vagyongazdálkodás, és szállítás irányítása ellenőrzése tartozott hozzá.

2003-ban a Nyugat Magyarországi Egyetem műszaki igazgatói állást ajánlott, és 10 évig a város másik jelentős intézményében tevékenykedett, de szakmai érdeklődése és a kórházban eltöltött több, mint 12 év visszaterelte az egészségügybe.

2013-ban Műszaki Főosztályvezetőként újra a kórház munkatársai között szerepel, ekkor egy több, mint 5 milliárdos beruházás irányítását és ellenőrzését kapta elsődleges feladatául. Ezt követően még számos beruházás műszaki irányítása fűződik a nevéhez, melyek mind összegszerűségüket, mind műszaki tartalmukat tekintve óriási kihívást jelentettek, és ezek eredményeképpen a soproni kórház munkatársai 21. századi infrastruktúrában és rendkívül korszerű eszközökkel dolgozhatnak.


Fotók: S.Sz.

Legnépszerűbb cikkek