| 2017. július. 18. | 2 perc olvasás

Értékes ajándékokat kaptak a nyári napközisek

Az idei évben az Önkormányzat a Soproni Tankerületi Központtal együttműködve szervezte meg a nyári napközit, ami egyre népszerűbb városunkban.

A napközi tábor olyan családok gyermekeinek nyújt aktív időtöltést, ahol nem tudják megoldani a gyermekek felügyeletét a nyári szünetben. Városunkban átlagosan 300-350 gyermek vesz részt a napközi programjain, amelyre idén közel 18 millió forint nagyságrendű összeget biztosít Sopron Önkormányzata, melyből 1,5 milliót a tankerület biztosít. 

A nyári napközi teljes programját téritésmentesen vehetik igénybe a gyerekek, csupán a háromszori étkezést kell kifizetniük a szociális kedvezményben nem részesülő családoknak. Ennek mértéke egyébként megegyezik az évközben fizetendő téritési díjjal, a szociálisan rászorulóknak pedig az étkezés ingyenes. 

Kedden Péli Nikoletta, Sopron Megyei Jogú Város Népjólléti Bizottságának elnöke látogatott el a Deák téri nyári napközibe és ahogy a tavalyi évben, idén is meglepetés ajándékokkal érkezett a gyerekekhez. A társasjátékok és a kosárlabdapalánk igazán nagy örömet okozott a lurkók körében, akik alig várták, hogy birtokba vehessék és kipróbálják az új játékokat, melyek összeszerelésében is segített a képviselőasszony. 

Péli Nikoletta érdeklödésünkre elmondta, hogy a gyerekek a nyári napközi során sokszínű programokon vehetnek részt a gyerekek, ahol többek közt kézműves foglalkozások, kirándulások, uszoda látogatás, fertő-parti kirándulás is szerepel a kínálatban, de különböző múzeumokba, a tűzoltóságra, a rendőrségre is ellátogathatnak szervezett keretek között. A képviselőaszony hozzátette, hogy a Fidesz elkötelezett a családok iránt, ezért a nyári napközi megszervezésével és a tartalmas programkínálattal is igyekeznek megkönyíteni a családok számára a gyermekek nyári elfoglaltságát, amely népszerűségét a lurkók pozitív visszajelzései is igazolnak. Az idei esztendőben a tavalyi évhez hasonlóan közel 100 ezer forint értékben hozott játékokat a napközis gyermekek számára, ami minden bizonnyal sok örömet okoz majd még nekik a nyár hátralévő részében. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek