| 2016. július. 27. | 1 perc olvasás

Értékes felajánlás a nyári napközi számára

Péli Nikoletta, az Önkormányzat Népjóléti Bizottságának elnöke ajándék-átadással egybekötött sajtótájékoztatót tartott a nyári napközi helyszínéül szolgáló Petőfi iskolában.

A képviselő beszédéből kiderült, hogy a nyári napközi egyre népszerűbb, s évről évre egyre több szülő oldja meg ily módon a felügyeletet gyermeke számára a nyári időszakban. Városunkban átalagosan 200-300 gyermek vesz részt a nyári napközi programjain, amelyre idén közel 15 millió forint nagyságrendű összeget biztosít Sopron Önkormányzata.

Fontos tény, hogy a nyári napközi teljes programját térítésmentesen vehetik igénybe a gyerekek. Csupán a napi háromszori étkezést kell kifizetniük a szociális kedvezményben nem részesülő családoknak. Ennek mértéke megegyezik az évközben fizetendő térítési díjjal. A szociálisan rászorulóknak pedig az étkeztetés is ingyenes.

A gyerekek olyan sokszínű programokon vehetnek részt a nyári napközi során, mint például a kézműves foglalkozások, kirándulások, uszoda látogatás, fertő-parti kirándulás, hajókirándulás. Ezenkívül lehetőségük lesz ellátogatni különböző múzeumokba, bábszínházba és a Barlangszínházba is.

A változatos programokhoz hozzájárulva, Péli Nikoletta közel 100 ezer forint értékben ajánlott fel játékokat a nyári napközi számára, majd sajtótájékoztatót követően közös játékra invitálta a napközis gyerekeket. Mondanunk sem kell, az íjászkodás alapjainak elsajátítására szolgáló játékok nagy sikert arattak és bizonyára jó célt fognak szolgálni a nyár folyamán, hiszen játékra és sportolásra egyaránt ösztönzi a gyerekeket.  

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek