| 2016. december. 17. | 1 perc olvasás

Erzsébet-díj kitüntetésben részesült Dr. Sztancs György osztályvezető főorvos

Megtartotta évzáró rendezvényét a Soproni Gyógyközpont. Az ünnepi eseményen átadták a kórház rangos elismerését, az Erzsébet-díjat. A kitüntetést 2016-ben Dr. Sztancs Györgynek, a Traumatológiai Osztály osztályvezető főorvosának adományozta az intézmény.

Dr. Sztancs György 1986-ban, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerezte meg orvosi diplomáját. Ugyanebben az évben helyezkedett el a soproni kórház Sebészeti Osztályán. 1990-ben sebészeti, 1995-ben traumatológiai, 2010-ben sportorvostani, majd 2015-ben ortopéd szakvizsgát tett.

A 2000-es évek elején önállóvá vált Traumatológiai Osztály oszlopos tagjaként nagy tapasztalatot szerzett a speciális csont- és ízületi törések műtéti ellátása, a különféle kéz- és lábsebészeti, artroscopiás és endoprotetikai beavatkozások terén.

2007-ben főorvosi kinevezésben részesült. 2012-től osztályvezető főorvosként irányítja a Traumatológiai Osztály szakmai munkáját, nagy hangsúlyt fektetve az új profilok bevezetésére, a munkatársak szakmai előremenetelére és a tudományos életben való aktív részvételre.

Rendszeres előadója hazai és külföldi konferenciáknak, részt vesz a fiatal szakorvosjelöltek, medikusok szakmai továbbképzésében is.

Tagja a Magyar Traumatológus Társaságnak, a Magyar Sebész Társaságnak, az Artroscopos Társaságnak, az Egynapos Sebész Társaságnak, a Magyar Ortopéd Társaságnak és a Magyar Sportorvos Társaságnak.

Dr. Sztancs György közéleti szerepvállalása is példaértékű. Hosszú évek óta Sopron első osztályú női és férfi kosárlabdacsapatának sportorvosa. Az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának prokonzulja.

Magas szintű szakmai tudásával, a betegek és a betegellátás felé érzett elhivatottsággal, empátiával 30 év szolgálatot tudhat maga mögött a soproni kórházban. 

Legnépszerűbb cikkek