Erzsébet – díjban részesült Gedéné Hadarits Ilona főnővér

December 18-án adták át a Soproni Gyógyközpont rangos kitüntetését, az Erzsébet-díjat. Az emlékplakettet idén kimagasló szakmai munkája elismeréseként Gedéné Hadarits Ilona vehette át.

Lona főnővér - ahogy a legtöbben szólítják - 36 éve áll az egészségügy szolgálatában és végzi odaadó munkáját. A Csecsemő és Gyermekgyógyászati osztályon osztályvezető főnővérként, hétvégenként pedig az orvosi ügyeleten asszisztensként dolgozik, így nagyon sokan ismerik és szeretik a városban.  

Kifogyhatatlan jókedvvel, végtelen szeretettel, magas szintű szakmai tudással végzi a főnővérek sokrétű munkáját. Akkor is van minden kis ápoltjához és a családtagokhoz pár kedves szava, miközben felelősségteljes feladatait látja el – szólt elismerően az Erzsébet-díj átadásakor Farkas Andrea ápolási igazgató, megköszönve a főnővér példaértékű elhivatottságát.

Dr. Kulcsár Dániel mb. főigazgató az ünnepélyes átadón méltatta a főnővér 36 éves egészségügyi szolgálatát és megköszönte az intézményben eddig végzett munkáját.  Az osztály egységéhez, magasszintű szakmai tevékenységéhez sokat hozzátesz a személyisége, hiszen kiváló kapcsolatot ápol az orvos munkatársakkal is. – tette hozzá Dr. Kulcsár Dániel.

Lona főnővér szakmai életútja is arról tanúskodik, hogy hivatása egyben a szenvedélye. Már a gimnázium befejezését követően, 1984-ben segédápolóként kezdett a soproni kórház Gyermekosztályán. 1985-ben általános ápoló és általános asszisztens képesítést szerzett. Gyermekápolói oklevelét 1986-ban vette át, innentől ebben a munkakörben segítette az osztály munkáját. 2004-ben lett a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető ápoló helyettese. 2006 óta osztályvezető főnővérként irányítja az osztály munkáját magas szintű szakmai tudásával, a beteg gyerekek és a betegellátás felé érzett maximális elhivatottsággal.  

Legnépszerűbb cikkek