| 2019. március. 1. | 1 perc olvasás

Esküt tettek a Sopron Lady Lions Club tagjai

Megalakult a második Lions Club városunkban, amely csak hölgy tagokból áll. A 30 éves múltra visszatekintő, csak férfi tagsággal rendelkező Sopron Lions Club elhatározásából és egyetértésével hívták életre az új önálló közösséget, amely a Sopron Lady Lions Club nevet viseli.

Különös története van az új Lions Clubnak, mondta el a sorponmedia.hu kérdésére Balogh Sándor zónaelnök, aki a női club megálmodója. Az ötlet 2018 őszén fogalmazódott meg, hogy jó lenne a városban egy női Lions Club is. A gondolatot tett követte és Boronkay Gusztáv segítségével megindult a szervezés. Olyan hölgyeket kerestünk meg, akikről hittük, hogy a Lions családban a helyük – mondta az ötletgazda.

Végül 27-en tettek esküt a péntek esti eseményen, köztük az alapító elnök Dr. Halmos Mária is. Az új szervezet feladatai hasonlóak lesznek, mint a többi Lions Club-nak, segítik a vakokat és gyengénlátókat, különös figyelmet fordítva a gyerekekre.

Az avatást követően a Soproni Önkormányzat nevében dr. Farkas Ciprián tanácsnok köszöntötte a Sopron Lady Lions Club tagjait. Kiemelte, hogy a városnak nagy szüksége van a civil szerveződésekre. Ez régi hagyomány Sopronban, amelyet mindig is a polgárok tették naggyá.

Az eseményen részt vesz dr. Chrabák László, a Magyarországi Lions Clubok kormányzója, aki szintén üdvözölte a soproni club megalakulását.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek