| 2020. április. 5. | 1 perc olvasás

Esterházy-kastély: Virágvasárnapi kastélykápolna körpanoráma - különleges perspektívából is

Újabb körpanorámás virtuális kastélytúrát kínál a fertődi Esterházy-kastély közösségi oldalain. Így, virágvasárnapra a kastélykápolnát tekinthetik meg az érdeklődők egy három részből álló sorozatban.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a fertődi Eszterházy-kastély különleges, körpanorámás virtuális kastélytúrákat készít az érdeklődőknek.

A kastélykápolnát ezúttal egy olyan, nagyon különleges helyszínről is láthatják a virtuális tárlatlátogatók, amelyet a szokásos kastélyútvonal nem érint. A kápolna emeleti karzatáról is készült lélegzetelállítóan izgalmas 360 fokos felvétel.

Az elsősorban családi használatú kastélykápolna a díszudvarról, a hercegi lakosztályból és a fejedelmi traktusból egyaránt megközelíthető. Ovális alakú, márványborítású teréhez az emeleten és a földszinten is karzatok csatlakoznak. A szakrális teret páduai Szent Antal tiszteletére szentelték fel, az eredeti - 1945 körül elpusztult - oltárkép is őt ábrázolta. A jelenlegi oltárkép Jézus égi küldetését örökíti meg Félix Leichertől.

A kápolna helyreállításának minőségét 2001-ben Europa Nostra-díjjal ismerték el. A kápolna mennyezetfreskója a kor "Regnum Marianum" eszmekörében fogant: Szent István felajánlja az országot Szűz Máriának. Alkotója a dísztermi mennyezetfreskót is megfestő Joseph Ignatz Mildorfer, a stukkó kereteket Johann Michael Reiff formázta.

A magával ragadó képeket az Eszterházy-kastély Facebook oldalán tekinthetik meg.

A fertődi Esterházy-kastély változatlanul zárva van, de az online-térben 
folyamatosan, különleges tartalmakkal várja virtuális látogatóit.

Legnépszerűbb cikkek