Eszterháza Meets Jazz – izgalmas koncertélményeket ígér az eszterházai ősz is

  2020. október 5. - www.sopronmedia.hu (Eszterháza Központ)

Idén is megrendezik az Eszterháza Meets Jazz koncertsorozatot, amelyen elismert jazz előadók lépnek föl a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában. A 2020. október 17. és november 28. közötti koncertek fellépői: a Balázs Elemér Group, a The Great American Swingbook és Micheller Myrtill, Szakcsi Lakatos Béla és Fekete-Kovács Kornél – jelentette be Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

- A Haydn-szellemiség különlegesen egyedi hangulatú helyszínén a stílusok ötvözése és a jazz találkozása mindig izgalmas koncertélményt jelent a műfaj közönségének  – tette hozzá.

Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető

Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető

A sorozatot október 17-én indítja a Balázs Elemér Group. Balázs Elemér, Magyarország egyik legkeresettebb jazzdobosa, hazánk egyik legnépszerűbb jazz együttesének vezetője. Dalaikat a különböző népek és kultúrák színes zenei motívumaival átszőtt fuzionálás jellemzi, de a klasszikus reneszánsz és barokk stílus és a jazz ötvözése sem jelent különösebb gondot nekik. 

November 14-én jön Eszterházára Micheller Myrtillel a The Great American Swingbook. A Nagy Amerikai Daloskönyvben ki-ki legkedvesebb dalait válogatta össze egy témán, korszakon vagy műfajon belül - többek között Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Billie Holiday, Tony Bennett vagy Sarah Vaughan. Micheller Myrtill jazz sztenderdek, örökzöldek, Broadway-slágerek és hollywoodi filmek valamilyen módon a swinghez kötődő dalait fűzte össze.

A sorozatot november 28-án zárja Szakcsi Lakatos Béla, aki a régi alkotótársak és Fekete-Kovács Kornél segítségével, a tőlük megszokott tudós attitűddel, gyermeki játékossággal, de leginkább utánozhatatlan szenvedéllyel idézik meg és gondolják újra Miles Davis, John Coltrane, Joe Zawinul és olykor saját műveiket is.

Bővebb információ a www.eszterhaza.hu/programok weboldalon.

A részletes műsorkínálat:

OKTÓBER 17 - Balázs Elemér Group

Kerek számok vonzásában – A Balázs Elemér Group koncertje Eszterházán
2020. október 17. (szombat) 19.00 – fertődi Esterházy-kastély, Marionettszínház

A Balázs Elemér Group koncertjével indul az idei Esterháza Meets Jazz koncertsorozat a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában. Az október 17-én, 19 órakor kezdődő, Kerek számok vonzásában című koncert során hazánk egyik legnépszerűbb jazz együttese garantálja majd a remek koncertélményt.

A Balázs Elemér Group a 20 éves jubileumi koncertturnéjának keretében mutatja be 10. lemezének új számait Eszterházán. A hazánk egyik lekeresettebb jazzdobosa által vezetett együttes igazán színes repertoárt hoz a Marionettszínházba: dalaikat a különböző népek és kultúrák színes zenei motívumaival átszőtt fuzionálás jellemzi, de a klasszikus reneszánsz és barokk stílus és a jazz ötvözése sem jelent különösebb gondot számukra.

NOVEMBER 14 – Micheller Myrtill

A Nagy Amerikai Daloskönyv Eszterházán
2020. november 14. (szombat) 19.00 - fertődi Esterházy-kastély, Marionettszínház

Eszterházára jön Micheller Myrtillel a The Great American Swingbook az Eszterháza Meets Jazz koncertsorozat keretében. Így november 14-én a Marionettszínházban igazi világhírű örökzöldeket hallgathatnak meg a zenekedvelők.

A The Great American Swingbook-ban, vagyis a Nagy Amerikai Daloskönyvben ki-ki legkedvesebb dalait válogatta össze egy témán, korszakon vagy műfajon belül - többek között Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Billie Holiday, Tony Bennett vagy Sarah Vaughan. Micheller Myrtill jazz sztenderdek, örökzöldek, Broadway-slágerek és hollywoodi filmek valamilyen módon a swinghez kötődő dalait fűzte össze.

NOVEMBER 28 - Szakcsi Lakatos Béla

Hőskor újrahangolva – A Magyar Jazz Quintet koncertje Eszterházán
2020. november 28. (szombat) 19.00 - fertődi Esterházy-kastély, Marionettszínház

A Magyar Jazz Quintet koncertjével zárul az idei Eszterháza Meets Jazz koncertsorozat. Szakcsi Lakatos Béla Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész november 29-én, 19 órától a régi alkotótársak és Fekete-Kovács Kornél segítségével idézik meg és gondolják újra Miles Davis, John Coltrane, Joe Zawinul és olykor saját műveiket is a Marionettszínházban.

A program során garantált a fejelhetetlen koncertélmény, ugyanis legendás szerző-reformátorok alkotásait eleveníti fel egy olyan együttes, amelynek minden tagja saját generációjának legjobbja – egyaránt jellemző rájuk a tudós attitűd, a gyermeki játékosság és az utánozhatatlan szenvedély is.

Szakcsi Lakatos Béla az ötvenes évek óta töretlenül felfelé ívelő pályáján a mainstream jazz, a jazz-rock, a New Age, a szabad improvizáció és a gipsy jazz irányzatokban is maradandót alkotott. Zenekarai világhírűek és legendásak, lemezeit csaknem a világ minden táján hallgatják.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...