| 2020. július. 26. | 1 perc olvasás

Eszterháza, Nagycenk: Érezhetően újraindult a belföldi turizmus

Az Esterházy-kastélyban, és a nagycenki Széchenyi-kastélyban is szemmel láthatóan igazolást nyert, hogy a belföldi turizmus a járvány után újraindult. Kimagasló a látogatói érdeklődés a kastélyok újranyitása óta -– ezt Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője mondta a sajtó érdeklődésére vasárnap.

A vezetett túrák útvonalát módosítani, a tárlatvezetések számát növelni kellett Eszterházán, hogy minél többen bejuthassanak a kastélyba megcsodálni Fényes Miklós és Haydn tündérvilágát!

A kastély kulturális, turisztikai vonzereje olyan nemzeti érték, amelyre mindannyian büszkék lehetünk és büszkének is kell lennünk. Öröm, hogy az emberek a szépre, az értékre kíváncsiak. Magyarország csodálatos, hazánk biztonságos ország, használjuk ennek lehetőségét. Fedezzük fel hazánk kincseit, ezzel is segítve a turizmus, és a gazdaság újraindítását, ez közös érdekünk – fogalmazott Egresitsné Firtl Katalin, akinek nyilatkozatát a Magyar Televízió Ma délután rovata ma, az MTV5 kulturális híradója pedig hétfőn tűzi műsorra.

Legnépszerűbb cikkek