| 2022. március. 12. | 1 perc olvasás

Eszterháza: ünnepi hétvége a kastélyban

Az ünnepi hétvégén naponta 9-17 óráig látogatható a fertődi 
Esterházy-kastély. A nemzeti ünnep alkalmából múzeumpedagógiai 
foglalkozás keretében rendkívüli történelemórát is tartanak a történelmi 
emlékhelyen a diákoknak. Az Esterházy-kávézó az ünnepnapok alatt 9-17 
óra között tart nyitva. 

A költészet és a szabadság eszméje hatja át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulóján a fertődi Esterházy-kastély múzeumpedagógiai programkínálatát. Március 15-én, a nemzeti ünnepen, 15 órakor várja rendkívüli történelemóra a diákokat. Bessenyei György költő személyével és munkásságával, az Eszterházi vigasságok című vers keletkezésének történetével, valamint a Magyar Nemesi Testőrséggel és Esterházy „Fényes” Miklós katonai karrierjével ismerkedhetnek meg a programon résztvevők. A hiteles korabeli környezetben tartott történelemóra élménytartalmát kézműves foglalkozás teszi teljessé. 

A programra az [email protected] <mailto:[email protected]> e-mail címen várják a regisztrációkat. További információk: eszterhaza.hu | facebook.com/fertod.esterhazykastely A programváltoztatás jogát a szervező fenntartja. 

A nemzeti ünnep hétvégéjén a kastélymúzeum, a nyugati kastélyszárny és az Esterházy-kávézó 9-17 óra között tart nyitva. A múzeumi terek befogadóképessége - műtárgyvédelmi követelmények és biztonsági okok miatt - korlátozott, ezért a tárlatvezetésen való részvétel minden esetben érkezési sorrendhez kötött. Egy vezetésen maximum 30 fő vehet részt. 

 

Legnépszerűbb cikkek