| 2021. november. 14. | 1 perc olvasás

Eszterházai képgaléria: Ősz az angolkertben

Az angolpark növénykülönlegességeivel mutatja be a csodaszép eszterházai ősz színeit a fertődi Esterházy-kastély hétvégi képgaléria-sorozatával közösségi oldalán. A különleges fafajták őszi színbe borulásukkal egyedi, máshol fel nem lelhető látványt nyújtanak, akár napszakonként változót.

A növénykülönlegességgel együtt az angolkertek jellemzőivel is megismertetik az érdeklődőket a bejegyzések. Közel 80 fa- és cserjefajta található a fertődi Esterházy-kastély angolkertjében, melynek különlegessége, hogy a Magyarországon őshonos fajokat keverik az egzótákkal, azaz a nem őshonos fajokkal. A szabadon látogatható őszi angolkerti séta és a kastélypark minden évszakban biztonságos, hangulatos szabadtéri program a fertődi Esterházy-kastély csodaszép környezetében.

Az angolkertek a szabálytalanságukról, természetességükről híresek. A természethez való visszatérés eszméje alapján alakultak ki. Ezért, alapvetően tájképi kertek. A növények formája természetes, vagy alig nyírt, a virágágyak szabálytalan körvonalúak, az utak kacskaringóznak. Az angolkert a barokk időszak uralkodó kerttípusának, a szabályozott franciakertnek az ellentéte – olvasható a sorozat első képgalériát kísérő bejegyzésben.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek