| 2018. december. 8. | 1 perc olvasás

Étel-Mozgás-Élet a soproni bölcsődékben!

Sopronban tartotta 19. rendezvényét a Magyar Bölcsődék Egyesülete által szervezett Étel-Mozgás-Élet című országos roadshow szombaton. A programokat elsősorban megyeszékhelyeken rendezték meg. Sopronra azért esett a szervezők választása, mert itt a megye számára is példaértékű szakmai munka valósul meg.

A bölcsőde nem a megőrzés helyszíne, hanem - komoly pedagógiai módszereket alkalmazva - nevelési munka valósul meg az intézményben, mely megkönnyíti az átlépést az óvodába is - mondta Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere a szombati megnyitón. A bölcsődei ellátás minden tekintetben kitűnő Sopronban. Magas szintű szakmai munka valósul meg, amit a vezető szakértelme is garantál. Bővíteni fogják a férőhelyeket is. A projekt egy új bölcsőde formájában valósulhat meg, a rendezvény helyszínéül szolgáló jereváni Százszorszép Bölcsőde mellett.


fotó: Griechisch Tamás

Pósfainé Sebestyén Bianka, a Magyar Bölcsődék Egyesületének általános alelnöke elmondta: a Családok éve keretében hirdették meg 21 helyszínes programjukat. Általában megyeszékhelyeket választanak helyszínül. Sopronra azért esett a választásuk, mert itt a megye számára példaértékű tevékenységet folytatnak a bölcssődékben.


fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Egyesített Bölcsődék vezetője, Kocsis Zsuzsanna portálunk érdeklődésére elmondta: nagyon fontosnak tartják, hogy a három év alatti gyermekek is megfelelő mozgási és étkezési kultúrát sajátítsanak el, megismerjék az egészséges életmód alapjait. A gyerekeket az ételekkel kapcsolatos foglalkozások várták, a szülőket pedig a témával kapcsolatos tanácsadás és előadások, valamint főzhettek is egészséges ételeket a jelenlévők.

Sopron önkormányzata 200 ezer forinttal támogatta rendezvényt, melyen a részönkormányzat részéről jelen volt Dr. Magas László képviselő is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek