| 2020. november. 8. | 1 perc olvasás

Etetőkkel segítik a madarak táplálékhoz jutását a hideg időben Fertőszéplakon

Etetőkkel segítik a madarak táplálékhoz és folyadékhoz jutását a hideg idő beköszöntével Fertőszéplakon. Az önkormányzat néhány hete pályázatot írt ki etetők készítésére, amelyeket a Ligetben helyeztek el – olvasható a Fertő-parti település közösségi oldalán.

Tizenkét pályamunka érkezett a fertőszéplaki önkormányzat Éltető című pályázatára, a madáretetőket szombat délután helyezték el készítőik.

Az eseményen Kóbor Attila polgármester köszöntötte a résztvevőket, Kulcsárné Roth Matthaea a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója pedig átadta a pályázóknak járó jutalmakat a szebbnél szebb munkákért.

Az érdeklődők már megtekinthetik a Ligetben az etetőket, amelyek egy kihelyezett edényből újra is tölthetők, hogy a téli időszakban se maradjanak élelem nélkül az itt maradt madarak.

A Margaréta Óvoda csemetéi és a Széchényi Ferenc Általános Iskola tanulói is kiveszik a gondoskodásból a részüket, a napi programjaik része lesz, hogy az etetőkben mindig legyen elegendő elemózsia – olvasható a bejegyzésben.

Fotók forrása: Fertőszéplak Község Facebook-oldala

Legnépszerűbb cikkek