Euroliga: Nem sikerült a rajt

Sok volt a hiba mind támadásban, mind védekezésben, ami az Euroligában nem fér bele.

Vereséggel kezdte a Sopron Basket csapata a női kosárlabda Euroliga 2018/19-es idényét, miután szerda este 80-74-re kikapott a francia Carolo Basket otthonában.

Flammes Carolo Basket - Sopron Basket 80-74 (21-18, 14-20, 27-16, 18-20)

Flammes Carolo Basket: Bouderra 2, Casas 18, Lewis 15/9, Hruscakova 18, Peters 19/3 Cs.: Chevagueon 5/3, Paget 3/3, Filip -, Mosengo Masa - 

Sopron Basket: Fegyverneky 2, Turner 13/3, Crvendakic 8, Dupree 10, Zahui 13/3 Cs.: Salvadores 12, Dubei 8/6, Határ 8 

Jobb ritmusban kezdték a mérkőzést a hazaiak, a 6. percben, 12-7-es állásnál időt is kért a magyar bajnok. Sikerült rendeznie a sorokat Roberto Iniguez -nek, hiszen egy 9-0-s szériával hamar fordított csapata, ekkor a másik a hazaiak voltak kénytelenek időt kérni. A hullámzó játék tovább folytatódott. 11-0-nál tartott a hazai csapat 23-23-nál azonban már újra egál volt. Dubei triplájával visszavette az irányítást a Sopron. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a félidőben 35-38 állt az eredményjelzőn.  

A szünet után a hazai csapat jött ki jobban az öltözőből, és egy perc alatt ismét magukhoz ragadták a vezetést. Három perc alatt tizenegy pontot kapott a magyar csapat, a 25. percben pedig már kétszámjegyű volt a különbség. A folytatásban is sokat hibázott a Sopron, a záró felvonás előtt nyolc ponttal vezetett az ellenfél.

A záró negyedben megrázta ugyan magát a vendég együttes, de továbbra is nagyon jól dobtak a franciák. A különbség nemhogy csökkent, még inkább tovább nőtt . Két és fél perccel a vége előtt még magához hívta övéit a Sopron Basket edzője, de a fordításra már nem maradt ideje és energiája a sokat hibázó csapatának. 

Roberto Iguenez vezetőedző az összecsapás után elmondta:  "Az alapszakasz vége messze van, ez egy mérkőzés volt csupán, de csalódott vagyok, mert nem voltunk kellőképpen koncentráltak, és ha ez látszik egy csapaton, az az edző hibája. Sokat beszéltünk a tavalyi évről, és meg kell értenünk, hogy az energiánk, a fegyelmezettségünk, a szellemiségünk nélkül, ami minket jellemzett, senkik vagyunk. Remélem, hogy ez a mérkőzés segít abban, hogy megértsük kik vagyunk, és mit kell tennünk."

Fegyverneky Zsófia, a soproni csapat kapitánya így értékelt: "Sajnos nem úgy játszottunk a mai meccsen, ahogy szerettünk volna. Az elejétől fogva nem úgy védekeztünk ahogy megbeszéltük, és ezzel elvesztetük a mérrkőzés ritmusát. Sok volt az eladott labda is, ennyivel nem lehet nyerni Franciaországban. Tudjuk, mit hibáztunk, sajnos ma ennyivel jobb volt ez a csapat. Ki kell javítanunk a hibákat, mert minden egyes rossz mozdulatunkat megbüntették. Koncentrálunk kell a következő mérkőzésre, rendbe kell tenni a dolgokat!"

Aggódalomra azonban semmi ok, hiszen jövő héten hazai pályán javíthatnak a soproni lányok, hiszen a Novomatic Arénában fogadják a második fordulóban a görög Olympiakosz együttesét. 


www.fiba.com

Legnépszerűbb cikkek