| 2017. augusztus. 3. | 1 perc olvasás

Európa bajnoki címet szerzett Poór Brigitta

Európa bajnoki címet szerzett Poór Brigitta, a Nemzetközi Triatlon Szövetség terepduatlon és tereptriatlon fesztiválján Erdélyben, Marosvásárhelyen. A soproni származású versenyző nagy fölénnyel nyerte a versenyt, és méltóan állhatott a dobogó legfelső fokára.

Nagy erőfeszítések árán végül magabiztos előnnyel végzett a mezőny előtt Poór Brigitta. A Győrben élő, de soproni származású triatlonversenyző már úszásban elsőként léphetett a partra. A kerékpáros pálya első szakasza egy meredek emelkedőben végződött, ezt a fiatal sportoló hatalmas lendülettel teljesítette, így komoly előnyre tett szert, amit a további 4 körben folyamatosan növelt. A későbbi Európa-Bajnok a terepfutó pályarész előtt nagy hátrányt vert ellenfeleire, amelyet az emelkedőkkel tarkított pályán még tovább tudott növelni, és 1:59:49-es időeredménnyel ért célba. A sportoló elmondása szerint sikerében nagy szerepet játszott a jelentős magyar szurkolótábor.

A versenyző a kontinensviadalon való szerepléssel egyhuzamban még egy rangos tereptriatlon sorozat, az Olaszországban zajló Xterra versenyen is képviselteti magát, amely ranglistát az európai megmérettetés előtt szintén vezetett.

Legnépszerűbb cikkek