| 2019. május. 1. | 1 perc olvasás

Európa Futás - Sikeres volt Sopron félmaratonja

Első alkalommal rendezték meg teljes egészében Sopronban az Európa Futást. 201 futó vett részt a hagyományteremtő megmérettetésen.

A szervező Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke, Kósa István a Sopronmédia érdeklődésére elmondta: új hagyományt szeretnének teremteni. A tavaly 15. alkalommal megrendezett korábbi Európa Futás határon átnyúló szakaszát idén megszüntették és Sopron városában jelöltek ki egy 7 kilométer 38 méteres pályát, amit háromszor teljesítenek a versenyzők, így hivatalos félmaraton versenyt rendeznek. A megmérettetésen részt vett Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is.

Szerdán még a helyszín is neveztek sportolók, végül 201 résztvevő indulhatott el, köztük lengyel, szlovák és osztrák futók. Több versenyszámot is kiírtak. Egyéniben 7, 14 és 21 km-es távot lehetett teljesíteni, 2 fős csapat 14 km-es, 3 fős csapat pedig 21 km-es távon futhatott. A részletes eredményeket ITT olvashatják.

A Pannon-Work Sopron Félmaraton - Európa Futáson mindenki kapott befutóérmet, a kategóriák dobogósait pedig serleggel ismerték el. A díjakat Dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Simon István alpolgármester adta át a legjobbaknak.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek