| 2020. július. 1. | 2 perc olvasás

Évadzáró és évadnyitó összevont társulati ülést tartottak a soproni színházban

A hűség évadára készülnek a Soproni Petőfi Színházban, hiszen 2021-ben lesz a soproni népszavazás 100. évfordulója.

Rendhagyó módon egyszerre tartottak évadzáró és évadnyitó társulati ülést a Leghűségesebb Városban. A teátrumban bíznak abban, hogy a nyári előadások is segítenek majd a turizmus felélénkítésében. Ehhez nyújthat segítséget a Fertőrákosi Barlangszínház, ahol a mostani elvárásoknak megfelelően komplex élményt tudnak nyújtani a nézőknek.

A 2020/2021-es évad az 1921-es népszavazás emlékére a hűség évada nevet kapta. Ennek megfelelően választották ki a bemutatandó darabokat is.

Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Zrt. ügyvezetője, a színház igazgató-főrendezője elmondta, hogy bemutatják a város első díszpolgáráról, Széchényi Istvánról szóló Németh László drámát Csiszár Imre rendezésében, Széles Tamás és Kovács Frigyes főszereplésével, ami egy nagyon fontos bemutatója lesz a teátrumnak és reméli, hogy egy izgalmas történelmi kitekintést tudnak nyújtani a művel. Játsszák a Padlást a következő évadban élő zenével, egy nagy zenekaros feldolgozásban. Emellett színpadra kerül a Stabat Mater, melyet az elmúlt évadból hoz át a társulat és a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett koprodukciójában valósul meg, valamint látható lesz Hubay Miklós Római karnevál című színpadi játéka is.


fotó: Griechisch Tamás

-A színházi dolgozókat a pandémiás idősszak különösen nagy kihívások elé állította, hiszen azok a művészek, akik a világot jelentő deszkákon mutatták meg szinte minden este tehetségüket, el voltak zárva a közönségtől és attól, amit szeretnek. Ez a pillanat azonban különleges, hiszen a remény évada után a hűség évadának előestéjén vagyunk. A következő év különösen fontos, hiszen 2021-ben lesz a soproni népszavazás 100. évfordulója, amelynek méltó megünneplésében a színházra is nagy feladat hárul – mondta el a társulati ülésen dr. Farkas Ciprián polgármester, aki a barlangszínház szerepéről is beszélt. A játszóhely, amely nemrég ünnepelte az első színházi előadása 50. jubileumát, az egész régió számára páratlan érték és néhány éve teljesen megújult.


fotó: Griechisch Tamás

A társulati ülésen Demcsák Ottó a Sopron Balett vezetője adott útravaló gondolatokat a társulat tagjainak, majd zárásként átadták a színház nívódíjait. Az év táncosa elismerést Vaszilij Nyemcsinov táncművész, az év színésze díjat pedig Savanyu Gergely színművész vehette át.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek